Kunstigümnaasiumis käib olümpia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Esimese klassi poiss Markkus Mattias Meier (pildil pilliga) surus hommikul Tartu kunstigümnaasiumisse kooli minnes kaenlasse vanavanaisa balalaika.


Tema klassiõde Katarina Suur (pildil sinise kleidiga) sidus pähe rätiku ja tõmbas jalga punased kummikud. Tavalise õppepäeva asemel ootas neid ees kooliolümpia avatseremoonia, kus klass kehastas loosi tahtel Venemaa võistkonda ja sinna juurde käisid kindlasti temaatilised kostüümid.

Järjekorras juba teise kooliolümpia avamisel peeti maha rongkäik, kus Venemaa kõrval marssisid näiteks 10. klassi Nigeeria ja 5. klassi Hiina, süüdati olümpiatuli ja esines hulk tantsijaid.

«Olen ennegi olümpiatel käinud, aga tuld süüdata õnnestus esimest korda,» muigas kettaheitemees ja kunstigümnaasiumi vilistlane Aleksander Tammert, kes süütas avatseremoonial sümboolse tõrviku.

Esmaspäeval kamandati kooli emmed-issid, kes võistlesid pudrunuia- ja pakuviskes. Täna kestavad terve päeva võistlused põnevatel aladel viimase mehe jooksust tandemsuusatamiseni. Lisaks kunstigümnaasiumi õpilastele spordib 75 Tartu vene lütseumi last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles