Näitus tuli Ameerikast kümme päeva

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Mariliin Kindsiko on kunstnik ja Tampere Maja galerist, kelle kohtumisest ameerika kunstniku David McLeishiga mullu sügisel Tokios on kasvanud viljakas koostöö.


Esimesed viljad on näha Tampere Majas, kus alates tänasest kuni 28. juunini saab vaadata David McLeishi ja samuti new-yorklase Matt Miley ühisnäitust «Mälestuste lahtiharutamine».

Esimene neist on saatnud New Yorgist Tartusse oma skulptuursed taiesed, mille valmistamiseks on ta kasutanud erilist musta vaha ja metalli. Teine ameeriklane on tartlastele läkitanud joonistusi kilel. Kokku oli näitus teel kümme päeva.

Teisel ühisel väljapanekul tõenäoliselt Lõuna-Eestis osaleb oma töödega ka Mariliin Kindsiko. Ees ootavad Soome, Austria, Bulgaaria ning suur ja lai USA. Postiga paigast paika liikuvad kunstiteosed on lõpuks detsembris kavas välja panna Miamis.

Mariliin Kindsiko on Jaapanis käinud kahel korral, et osaleda Abiko maastikukunstifestivalil.

Mai kahel esimesel nädalal oli võimalik Loov-galeriis Tartus näha Mariliin Kindsiko maale, mis olid inspireeritud Jaapani-muljetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles