Tartlaste meeskond üritab liigas püsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikooli Tammeka meeskonna ettevalmistusaeg on olnud ligi poole lühem kui teistel, aga trennides ei lase mängumehed end sellest heidutada.
Jalgpallikooli Tammeka meeskonna ettevalmistusaeg on olnud ligi poole lühem kui teistel, aga trennides ei lase mängumehed end sellest heidutada. Foto: Kristjan Teedema

Nädala alguses avas vutihooaja superkarika finaal, kus FC Flora alistas 1:0 FC Levadia. Homme algavad meistriliiga kohtumised. Mööda käänulisi radu jõudis kõrgeimasse liigasse ka klubist eraldi elu alustanud jalgpallikool Tammeka.

Nüüd suuremas osas tartlastest koosnev meeskond peab esimese mängu järgmisel laupäeval, 8. märtsil algusega kell 19, kui Tallinnas Sportland Arenal kohtutakse FC Infonetiga.

Tammeka peatreener Indrek Koser ütles, et kuigi ettevalmistusaeg on olnud palju lühem kui teistel klubidel, saab selle vähese ajaga siiski rahul olla ja kõik on sujunud plaanipäraselt.

Enamik klubidest alustab hooaja ettevalmistust juba detsembri alguses ja nii on aega 8–12 nädalat, Tartu meeskonnal lõppeb pühapäeval aga viies ettevalmistusnädal.

Palju väiksem eelarve

«Meie kokkumäng pole veel parim ja ka füüsis pole nagu tippklubide mängijail, aga küllap jõuame hooaja jooksul järele,» rääkis Koser põgusa ettevalmistusaja mõjudest, kuid lisas, et trenni on meeskond saanud teha ja ka koosseis on täielikult välja koorunud.

Meeskonnas on alles mullune noorem tuumik eesotsas kaptenist kaitsja Jürgen Lorenziga. Poolkaitsesse naaseb FC Floras mänginud tartlane Reio Laabus. Lisaks toob Koser äärtesse ja ründesse mitu seni duubelmeeskonnas mänginud noort, kes peavad nüüd tõestama, et on mängumehed.

Tammeka tegevjuht Kalle Paas, kes veel eelmisel hooajal hoolitses klubi turundus- ja kogukonnatöö eest, märkis, et pea täielikult tartlastest koosnev meeskond on ilus ja oluline, ent ühtlasi suur proovilepanek.

Eesti jalgpalliliit tegi jalgpallikoolile ettepaneku meistriliigas osaleda pärast seda, kui jalgpalliklubi Tammeka ei suutnud täita litsentsimisnõudeid. Jalgpallikooli juhatusele oli Paasi sõnul tähtis eelkõige eelarvega toime tulla, kuid toetajate jah-sõnad andsid võimaluse liidu pakkumine vastu võtta.

Klubi esindusmeeskonna algava hooaja eelarve on 120 000 eurot, mis on meistriliiga tippklubide omadega võrreldes mitu korda väiksem. Võrdluseks võib tuua FC Flora esindusmeeskonna 570 000- eurose eelarve.

Usalduse õigustamine

Nii Paas kui Koser ütlesid, et hooaega alustatakse välismängijateta. Poolteist aastat Tammekasse kuulunud kongolasest keskpoolkaitsja Maxime Mboungou siin jätkamise vastu oli huvi küll mõlemapoolne, kuid kuna mängumees eelarvesse ei mahtunud, siis jätkab ta Paasi andmetel esialgu Jõhvi FC Lokomotivis.

Tartu meeskonna mängijad palka ei saa, küll aga otsib klubi võimalusi, et tulevikus heade tulemuste eest preemiat maksta, selgitas Kalle Paas.

Esindusmeeskonna hooaja realistlikuks eesmärgiks nimetas Indrek Koser liigasse püsimajäämist.

«Tahame klubina jalad maha saada ja täita kogukonnale antud lubadused, näiteks kaasata rohkem lapsevanemaid,» selgitas Paas Premiumi liigas mängust laiemaid eesmärke. Ta avaldas lootust, et kui vaeva näha ja õigustada nii toetajate, lapsevanemate kui alaliidu usaldust, siis tuleb ka klubina hea hooaeg.


Tartu jalgpallikool Tammeka

• Väravavahid Andrus Lukjanov, Karl Johan Pechter, Karli Kütt.

• Kaitsjad Kaarel Kiidron, Kevin Anderson, Lehar Savikink, Tanel Vanaveski, Jürgen Lorenz, Andre Paju, Simo Tenno, Martin Gert Pärli, Martin Naggel, Siim Kask, Valeri Šabanov.

• Poolkaitsjad Martin Jõgi, Priit Peedo, Geir Kristjan Suurpere, Rasmus Tauts, Marek Naal, Reio Laabus, Markus Jõgi, Martin Miller, Tauno Tekko, Kristjan Tiirik, Martin Aasmäe.

• Ründajad Mikk Valtna, Kevin Rääbis, Martin Hurt, Georgi Ivanov, Tristan Koskor, Paul Naaber.

• Kas poolkaitsja Siim Tenno jätkab Tartus või siirdub Narva JK Transi, selgub lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles