Supilinnas läheb suvel filmimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Supilinna salaselts» võtted.
«Supilinna salaselts» võtted. Foto: Kristjan Teedema

Lastefilmi «Supilinna salaselts» filmimine algab Tartus tänavu juunis ja kestab kuni septembrini. Filmis plaanitakse lisaks tegelastele näidata Emajõelinna ja selle peamisi vaatamisväärsusi hoopis uuest ja põnevamast küljest, teatas produktsioonifirma Nafta Films.

Linateosesse on plaanis elukutseliste näitlejate kõrval kaasata osatäitjateks nii lapsi kui ka täiskasvanuid, kellel näitlejakogemust veel ei ole.

Näitejõudude valimise üle-eestilised voorud algavad produtsent Diana Mikita teatel ilmselt märtsi algul.

Kõigil huvilistel palub ta jälgida Facebooki lehte www.facebook.com/naftafilms. Esmalt kavatsevad filmitegijaid otsingutega alustada Tartus, Tallinnas ja Pärnus.

«Supilinna salaselts» on seikluslik lastefilm. Neli 9–10-aastast last – kaks poissi ja kaks tüdrukut – moodustavad salaseltsi ja otsivad aardeid, mille vanaisa, eakas professor, peitis linna just nendeks mängudeks. Äkki läheb asi tõsiseks.

Filmi režissöör on Margus Paju, peakunstnik Jaagup Roo­met ja operaator Meelis Veeremets. Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest inspireeritud stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja Taani stsenarist Christian Gamst Miller-Harris.

Uue lastefilmi vastu huvi tekitavad lõigud ehk teaser’id filmiti Tartus mullu oktoobri keskel. Nagu õige ekraaniteose tegemisel ikka, hõljus õhus paksu suitsu ja käis äge tagaajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles