Lasteaia lõpp tuulutab vanema rahakotti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lilled, pidulikud riided, peolaud. Veel jõuluajal lapsele jalga läinud kingad on jäänud väikeseks. Lasteaia lõpetamine sunnib lapsevanemat kukrut kergendama.


Õnneks pole lasteriiete hind nii krõbe kui põhikooli või gümnaasiumi lõpuülikondadel-kleitidel. Minu tütar käis peol ema õmmeldud kleidiga, mille riie maksis umbes 150 krooni.
Poest ostes maksab kleit alates paarisajast kroonist, poiste ülikonnad on kallimad.

Sobilikud kingad saab kätte 250–300 krooniga, kuid jalanõude peale on soovi korral võimalik raha kulutada ka oluliselt rohkem. Kes tahab ennast kaunistada ehetega või vajab soengu sättimisel juuksuri abi, peab arvestama lisakulutustega. Lilled lõpetajale, sõpradele ja õpetajatele nõuavad lisaks veel umbes 250 krooni.

Lasteaed soovis kingituseks sirelipõõsast. Aianduspoes maksis see 275 krooni. Kohvikust peolauda tellitud neljakilone tort läks maksma 680 krooni.

Õnneks oli neid kulusid võimalik teiste lapsevanematega ära jagada. Lisaks tõi iga lapsevanem omalt poolt lauale veel suupärast, kas siis puuvilju, küpsetisi, aedvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles