Tartu kunstnikke asus juhtima uus esimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Toompere
Markus Toompere Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal koosolekut pidanud Tartu Kunstnike Liit (TKL) valis oma uueks esimeheks senise TKLi galeristi Markus Toompere. Teisi kandidaate valida ei olnud. Senine esimees Bruno Kadak loobus, sest asub tegutsema Tallinnas.


Uus esimees peab oma põhieesmärgiks eelarveprobleemide lahendamist. «Tarvis on välja selgitada, kas ja milliseid finantseerimisallikaid lisaks on meie tegevuse toetamiseks võimalik leida, ning rentnikega tuleb suhelda aktiivsemalt ja konkreetsemalt,» märkis ta.

Oma eesmärkide hulgas mainis Toompere ka TKLi arengukava valmimist lähematel kuudel ja selle elluviimist ning TKLi vastavusse viimist loomeliitude seadusega.

Põline tartlane Markus Toompere pidas kunstimajas galeristi ametit kolm aastat. Ettepaneku asuda sellele ametikohale on saanud nüüd senine Tartu kunstimuuseumi foto- ja videokogu hoidja Indrek Gri­gor.

Uue esimehe valimise koosolekul võttis Tartu Kunstnike Liit vastu ka neli uut liiget: Jaanus Kivaste alias Kiwa, Kaisa Eiche, Indrek Gri­gor ja Nadežda Tšernobai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles