Ööklubist lahkunud neiu hukkumine viis klubi turvamehe kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla Võru ööklubi turvamehe, kes uurimisandmeil oli vastutav selle eest, et üleriieteta ööklubist lahkunud neiu surnuks külmus.

2012. aasta lõpus Võrus 18-aastase Tairi Kalbergiga aset leidnud juhtum pälvis toona avalikkuse suurt tähelepanu. Nimelt selgus, et neiu oli detsembris Võrus ööklubis pidutsenud ning seejärel segastel asjaoludel üleriieteta klubist väljunud. Politsei kuulutas neiu tagaotsitavaks ning peagi leiti tema surnukeha Koreli oja lähistelt Tartu tänavalt. Ekspertiis selgitas, et neiule oli saanud saatuslikuks alajahtumine.

Kui algselt teatas politsei, et ööklubi turvalintide läbivaatamine näitas, et neiu lahkus ööklubist omal soovil ja üksi, siis hilisem uurimine tuvastas siiski, et juhtunu eest lasub vastutus ööklubi turvamehel, 1978. aastal sündinud Markol. Süüasja kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest ning Tartu maakohus peab tema süüasjas neljapäeval eelistungi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja kinnitas BNSile antud süüasja kohtusse jõudmist, kuid ei soovinud enne süüdistuse kohtus avaldamist toimunu üksikasju kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles