Kohus karistas zookauplusest kilpkonna varastanud mehi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas kokkuleppemenetluses Alo Paursoni (26) süüdi kahes varguses ja Janek Pallo (29) ühes varguses.

Paursonile mõisteti 2012. aastal toimepandud varguse eest nelja kuu pikkune vangistus ja 2013. aastal toimepandud varguse eest kolme kuu pikkune vangistus, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Nelja kuu pikkune vangistus loeti kaetuks varasema kohtotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga, kuid kolme kuu pikkust vangistust suurendati varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osa võrra. Kokku peab Paurson seega kandma kaheksa kuu ja 29 päeva pikkuse vangistuse. Selle hulka on arvestatud ka eelvangistuses viibitud üks päev.

Pallole mõisteti ühe varguse eest nelja kuu pikkune vangistus, mille hulka arvestati eelvangistuses viibitud üks päev.

Mõistetud karistuste kandmise algust loetakse mõlema süüdistatava puhul tänasest ehk kohtuotsuse kuulutamisest.

2012. aasta novembris sai Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo avalduse selle kohta, et Tartus Lõunakeskuses asuva kaubanduskeskuse kauplusest varastati kilpkonn väärtusega 1869 eurot. Mõned päevad hiljem õnnestus politseiametnikel varastatud kilpkonna üles leida ning omanikule tagastada.

Süüdistuse kohaselt varastasid kilpkonna kaks meest, kes on varasemalt kriminaalkorras karistatud. Uurijate sõnul viis varaste kiire tabamiseni kaubanduskeskuse turvasalvestis ning ühe valvsa kodaniku poolt veebikonstaablile edastatud info.

Lisaks sellele süüdistatakse Paursoni mobiiltelefoni varguses. Süüdistuse kohaselt viibis ta eelmise aasta 24. märtsil Tartus Nisu tänava asuva maja korteris, kust varastas mobiiltelefoni väärtusega 100 eurot.

Paurson kannab praegu talle varasema kohtuotsusega mõistetud vangistust ja Pallo viibib vahi all teises kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles