Vastukaja: ülikooli kirjastus on endiselt elus

, TÜ Kirjastuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Tigane.
Vaiko Tigane. Foto: Erakogu

Tartu Postimehes ilmunud artikkel «Ülikool loobub raamatupoest» (26. mai) sisaldas ekslikku väidet, justkui oleks ülikooli kirjastus kahjumis.


Tegemist on kahetsusväärse infomüraga ülikooli kantsleri ja Postimehe reporteri vahelises kommunikatsioonis, mis heidab varju kirjastuse mainele ja tõi endaga kaasa meie klientide imestunud päringud.

Ülikooli trükikojas tehti esimene trükis juba 1632. aastal, seega on praeguse kirjastuse ja tema eelkäijate tegevus sama vana kui ülikool ise. Käesolevaga kinnitan, et 2001. aastal loodud OÜ Tartu Ülikooli Kirjastus ei ole kordagi olnud kahjumis ega planeeri seda ka nähtavas tulevikus.

Kirjastame aastas ligi kakssada raamatut, doktoritööd ja õppevahendit. Teenitud kasum on pidevalt reinvesteeritud järgmistesse raamatutesse – ikka selleks, et aidata kaasa eelkõige Tartu Ülikooli õppejõudude loomingu publitseerimisele.

Kõik meie senised  lepingud ja kokkulepped on kehtivad, tellimused täidetakse vastavalt klientide soovidele – nii, nagu see alati on olnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles