Kaitseväe ühendatud õppeasutused said seitsmeks aastaks akrediteeringu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel. Foto: Margus Ansu.

Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuuri kõrghariduse hindamisnõukogu otsustas akrediteerida kaitseväe ühendatud õppeasutused seitsmeks aastaks kõrvaltingimustega teadus- ja arendustegevuse osas.

Hindamiskomisjonid hindasid kõrgkoolide institutsionaalse akrediteerimise raames Eesti Lennuakadeemia ja kaitseväe ühendatud õppeasutuste juhtimist, õppetöö korraldust, teadustegevust ja ühiskonna teenimist laiemalt, vahendas Eesti Kaitseväe veebileht.

Mõlema kõrgkooli puhul tõid komisjonid välja arendamist vajavate valdkondadena tihedama rahvusvahelise koostöö vajaduse. Eelkõige tähendab see suuremat õppejõudude ja üliõpilaste rahvusvahelist mobiilsust ning võõrkeeleoskuse parandamist. Suuremat tähelepanu tuleb pöörata ka rakendusuuringute planeerimisele, rahastamisele ning õppejõudude motiveerimisele.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste puhul tunnustas hindamiskomisjon asutuste sisest kommunikatsiooni ja koostööd, lõpetajate kõrget taset ja hinnatust tööjõuturul. Samuti koostööd huvigruppidega õppekava arendusel ning aktiivset kõrgkoolist väljapoole suunatud tegevust koolituste pakkumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles