Veevärgis läheb võimlemiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalide esimesed kasutajad on Tartu Kalevi iluvõimlemistreenerid Maria Filippova (vasakul) ja Tiina Tolmoff.
Saalide esimesed kasutajad on Tartu Kalevi iluvõimlemistreenerid Maria Filippova (vasakul) ja Tiina Tolmoff. Foto: Margus Ansu

Tartu Veevärgi endistes laona kasutusel olnud ruumides Tähe tänaval on vaikelu lõppenud ja pea on seal loota elavat sportlikku tegevust.



Veevärk remontis Tähe 118 asuvad laoruumid spordisaalideks, mida rendib Tartu spordiselts Kalev. Spordiselts sisustab ka saalid. Kalevi tegevdirektori Raido Mägi sõnul hakkavad saalides sportima nii kalevlased kui veevärgi töötajad.

«Esimesel aastal kanname vaid jooksvad kulud – töötajate palgad ja halduskulud,» rehkendab Mägi Kalevi väljaminekuid uue saaliga seoses, «aasta pärast vaatame lepingu uuesti üle.»

Üle 500 ruutmeetri

Spordihuviliste käsutuses on kaks saali kogupinnaga üle 500 ruutmeetri.

Ülemisel korrusel pallimängusaalis on võimalik treenida ja mõõtu võtta nii korv- kui võrkpallis. Allkorruse saal on mitmeosaline, lisaks iluvõimlejaile paslikule juba valmis peeglisaalile tuleb sinna lauatennise mängimise võimalus, samuti musklite kasvatamise koht – jõusaal.

Kuna ilmad on ilusad ja sportlastel praegu välihooaeg käsil, läheb tihedam tegevus lahti sügisest. «Praeguse seisuga on põhilised kasutajad võimlejad ja korvpallurid, sügisest katsume veel leida inimesi, kes saali üürida-kasutada soovivad,» sõnab Mägi.  

«Oleme mõelnud ikka põhiliselt lastele, kes võiksid siin seitsme-kaheksani õhtul treenida,» lisab ta, «viimased trenniajad oleks täiskasvanutele.»

Lahti hakkavad uued spordisaalid esialgsete plaanide järgi olema keskpäevast õhtuni, vastavalt nõudlusele.

Esimesed spordisaalide kasutajad ongi iluvõimlejad. Varem võimlemisklubis Janika tegutsenud, nüüd spordiseltsi Kalev võimlemisosakonna hingekirja kuuluvad Tiina Tolmoff ja Maria Filippova teevad näidistreeningud uues saalis homme ja laupäeval.

«Ruumidega oleme väga rahul,» kinnitavad treenerid, «uued ja ilusad. Super!»

«Lapsi hakkame kasvatama,» sõnastab Filippova eesmärgi, «iluvõimlejaid, kes oleks võimelised võistlema nii Eesti kui maailma tasemel.»

Tolmoff lisab, et kuigi prioriteet on võistlusvõimlemine, ei tähenda see, et harrastusspordile vähem tähelepanu pöörataks.

Esimesed vaibad on paigaldatud, sel nädalal peaks saabuma veel üks. «Terve see saal saab vaipa täis,» kirjeldab Tol­moff peatset ülemise saali väljanägemist.

Iluvõimlemistreenerid mainivad lõõpimisi, et neile muidugi meeldiks, kui uued saalid jääkski põhiliselt nende kätte. Nende poolest võiks korvilauad hoopis maha võtta.

«Siin on tõesti nii head tingimused, et kui on võimalik, sooviks me järjest rohkem neid saale kasutada,» sõnab Tol­moff.

Arenev osakond

Treenerid loodavad, et pärast sel nädalal peetavaid näidistreeninguid saab järgmisest nädalast alustada juba aktiivsema tegevusega. Praegu veavad Tartu Veevärgi saalis võimlemisvankrit Tolmoff ja Filippova kahekesi. «Kui on selge, kui palju lapsi on treeningutest huvitatud, siis paistab, kas ainult kahe inimesega saab hakkama,» ütleb Filippova. Kindlasti on plaanis värvata koreograaf.

Treenerid on kindlad, et tööpuudus neid ei ähvarda, seda enam, et treeninguid saavad nad teha nii eesti kui vene keeles.

Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapi sõnul läks renoveerimine maksma veidi üle miljoni krooni. Kulutused loodab veevärk tagasi teenida seitsme aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles