Omanik pühkis tolmu ostukeskuse plaanilt

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kaubamaja kohale rajatav TTK tulevane ärikeskus tuleb põhiosas 5–8-korruseline, Turu tänava serva kavandab ettevõte kuni 14-korruselist hoonet. Selleks tuleks aga muuta praegust detailplaneeringut.
Vana kaubamaja kohale rajatav TTK tulevane ärikeskus tuleb põhiosas 5–8-korruseline, Turu tänava serva kavandab ettevõte kuni 14-korruselist hoonet. Selleks tuleks aga muuta praegust detailplaneeringut. Foto: TTK

Tartu Tarbijate Kooperatiiv (TTK) otsib projektijuhti, kelle ülesandeks on vana kaubamaja asemele rajatava kaubandus- ja ärikeskuse projektile uuesti elu sissepuhumine, selgitas TTK juht Tarmo Punger.


Miks te projektijuhti otsite, kas see on märk, et varsti läheb ehitamiseks?

Uudisväärtust veel ei ole. Otsime projektijuhti selleks, et edasised kavad selgitada.

Mis see tähendab?

2007. aastal tegelesime aktiivselt Riia 2 kvartali arenduskava kokkupanemisega, 2008. aasta kevadel panime teemale pidurit seoses saabuva masu-kesega. Nüüd otsustasime materjalid välja võtta ja olukorda täpsustada – nii majanduskeskkonna, ankurrentnike kui turuolukorra osas.

Kuulutusest jääb mulje, et projektijuht peab esimese asjana selgitama, kas oleks asukaid sellele uuele keskusele.

Ta peaks võtma kontseptsiooni välja ja vaatama, mis on juhtunud ärikinnisvara turul.

Mis on see peamine näitaja, mis veenab teid, et projektiga maksab edasi minna?

Eeskätt võimalike ankurrentnike huvi.

Kas nende reas võiks olla mõni suur kaubanduskett, kes veel kesklinnas esindatud ei ole?

No comments praegu.

Kas keskuses võiks olla peale kaubanduse midagi veel? Alguses mäletatavasti oli kompleksi sobitatud ka linnaraamatukogu.


Kõik selleteemaline info tuleb suve lõpuks. Olukord on huvitav ja seda tuleb täpsustada.

Sellega tegelevad praegu kõik. Samasugune asi käib ka ju kaubahalli kvartaliga. Hoovõtt uue võimaliku majandustõusu eel.

Kui mitmes etapis on võimalik Riia 2 kvartali väljaehitamine? Kas seda saab teha lõikude kaupa?

Suhteliselt loogiline, et lõigutamine ei lähe mitte. Kommunikatsioonid tuleb ehitada korraga, kui selle peale on võimsused kulutatud, siis edasi sellises kohas suurte liiklusvoogude keskel ei kujuta tõesti ette, et ehitada saab etapiti.

Hoonestusmaht on praegu lubatud kogu kinnistu piires neli korrust suurusjärgus 40 000 ruutmeetrit.

Sotside esitatud kesklinna üldplaneeringu algatamise eelnõu tõstab ühe küsimusena üles ka Riia-Turu ristmiku ümberehitamise teema, et jalakäija saaks mõnusasti üle.

See on ka autoga liikujate probleem. Lähed ühte majja, pärast mõtled, kuidas üle ristmiku teise saad. 70 protsenti ajast on meil kehvake suusailm.

Kas teie hoonekavand on säilitanud võimaluse, et ettevõtjate ja linna koosöös see ristmik üles kaevata, et maa alla mahuks parklaid, kaubanduspindu või inimeste käiguteid?

On küll. Kahju, et sellest varem pole räägitud. Mõningaid asju on praegu hulga keerulisem teha, kui olnuks viis või kümme aastat tagasi. Ehitusjooned on läinud, nagu on läinud. Oleme sellest naabritega rääkinud, et peaks parandama kliendi liikumisvõimalusi erinevate kohtade vahel. Kui ta ühte on saabunud, peaks ta mugavalt olema ka igal pool mujal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles