Galerii: Eesti lipu tseremoonia Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et varakult saabunud kevad muutis pinnase tähetorni juures pehmeks, kogunesid tartlased Eesti Vabariigi aastapäeva auks Raekoja platsile, kus korraldati liputseremoonia.

Linna keskväljakul kõnelesid Tartu linna ja maakonna juhid, Tartumaa praost ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindaja. Esinesid Tartu meeskoorid, samuti Tartu Tamme gümnaasiumi vilistlasorkester ja sõbrad .

Iseseisvuspäeva hommikul viisid linnavalitsuse liikmed pärjad Pauluse kalmistul asuva Vabadussõja monumendi jalamile, Raadi kalmistul Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ning Tartu vabadussamba (Kalevipoeg) jalamile.

Päev jätkub kell 11 Tiigi seltsimajas ajakirjanik ja poliitik Rein Järlik ettekandega. Kell 12 annab samas kontserdi Eesti Maaülikooli meeskoori ansambel EMMA.

Kell 11 algab ka Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud aktus Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis, kus maavanem Reno Laidre annab laureaatidele teenetemärgid.

Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja on 24. veebruaril avatud kell 10 – 16. Külas on Hardi Volmer, kellega vestleb ERMi teadur Piret Õunapuu.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on vabariigi aastapäeva puhul avatud näitus noortalunikest Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles