Tartu tänas auväärseid tartlasi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas (pildil tänavused Tartu linna aukodanikud Peeter Saari (vasakult), Ain Kaalepi esindaja tütar Triin Kaalep ja Nora Kutti.






ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas (pildil tänavused Tartu linna aukodanikud Peeter Saari (vasakult), Ain Kaalepi esindaja tütar Triin Kaalep ja Nora Kutti. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Margus Ansu / Postimees

Kirjanik ja tõlkija Ain Kaalep, keda esindas tütar Triin Kaalep, akadeemik Peeter Saari ja seeniorsportlane Nora Kutti võtsid eile õhtul Vanemuise kontserdimajas peetud Eesti Vabariigi 96. aastapäeva aktusel vastu Tartu aukodaniku tiitli ning sellega kaasneva Tartu Suurtähe.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest.

«Olen väga rõõmus, et mind austavad tartlased,» teatas Ain Kaalep oma kirjas, mille luges aktusel ette ta tütar Triin Kaalep. «Olen alati end tundud tartlasena, ka siis, kui pole siin elanud. Usun, et Tartu vaim jääb kestma kui Eesti demokraatliku vaimu tähtis osa.»

Tartu linna osutatud eriliste teenete eest pälvisid teenetemärgi Tartu Täht kauaaegne lastearst Anne Ormisson, muusikaõpetaja ja dirigent Kadri Leppoja ning Austraalias elav Karl Treffner, kes on Hugo Treffneri gümnaasiumi suurtoetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles