Eestlased püüavad talvise kalapüügi MMil kõrget kohta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpuur. Illustreeriv foto.
Jääpuur. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Täna ja homme peetakse Valgevenes Zaslavli veehoidla sõudekanalil talvise kalapüügi maailmameistrivõistlusi ning stardis on ka üheksa Eesti esindajat.

XI talipüügi MM avati pidulikult neljapäeval, 20. veebruaril. Maailma parima kirptirguga kalapüüdja tiitlile pretendeerivad lisaks Eestile veel 13 riigi kalastussportlased, kinnitas Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi juhatuse liige Lea Saar. Eesti koondise kaheksa liiget kuulubki just sellesse klubisse.

Veekogu kalastikus domineerivad särg, ahven, latikas, kiisk ja viidikas. 

Eesti õngitsemise rahvuskoondise selgitas välja ning lähetas rahvusvahelistele tiitlivõistlustele Eesti Õngitsejate Liit. Tänavu kuuluvad meie MM-võistkonda võistlejad Marko Abram, Stanislav Pesjukov, Jaak Visnapuu, Enno Toomla, Alexander Andrussenko ja varuvõistleja Jaak Kask. Treenerite ja võistkonna esindaja rolle jagavad Julia Ivanova, Lehar Leetsaar ja Märt Aab.

Eesti kalastussportlastest on seni MM-il kõrgeima koha saavutanud Marko Abram, kes tõi 2011. aastal Ukrainast koju individuaalvõistluse 8. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles