Peipsil pandi taas püsti kalaküla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallastel võis mõne päeva eest tunda päikese käes tõelist kevadehõngu.
Kallastel võis mõne päeva eest tunda päikese käes tõelist kevadehõngu. Foto: Kristjan Teedema

Peipsi järvele, Kallaste linnast viiesaja-kuuesaja meetri kaugusele panid Peipsimaa kogukonnaköök ja Rakke kalaspordiklubi täna püsti ajaloolise hõnguga kalaküla. Kahe päeva vältel on kavas kalapüük pimedas ja valges, püütud saagist toidu valmistamine, loengud, õpitoad ja kui külm kontidesse poeb, saab ka sauna, rääkis üks korraldaja Tauno Laasik.

Vajalikku telklinnakut ei saa järvele vedada küll autodega, sest jääleminekul kehtib sõidupiirang, kuid karakatid ehk spetsiaalsed omavalmistatud Peipsil liikumise sõidukid on selleks justkui loodud. Jää peaks laagri kenasti ära kandma, usub Laasik. «Kui just lausvihma ei tule, ei kao see jää kuhugi.»

Laupäeval peetakse Kallastel ka Karakatitsa festivali.

Lõuna prefektuuri vanempiiriametnik Mati Mikson märkis, et Peipsil on jääolud praegu veel head, kuid kevadise ilmaga võivad tingimused muutuda ka juba ühe päeva vältel. Jää paksus on umbes 35 sentimeetrit.

Suurematel veekogudel on jääkate esialgu peal käimiseks veel piisavalt paks,  väiksematel järvedel on aga alanud juba sulamine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles