Tartus tegutsev Eesti Leivatööstus loodab tarneid ja töötajate arvu suurendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Eesti Leivatööstus pidulik avamine. Pildil leivatööstuse toodang.
OÜ Eesti Leivatööstus pidulik avamine. Pildil leivatööstuse toodang. Foto: Margus Ansu

Endises Tartu Pere leivatehases alustas pärast kuuajast seisakut tööd Eesti Leivatööstus ning kuigi ettevõte ei ei suuda pakkuda tööd kõigile endistele Pere töötajatele, loodavad nad selleni jõuda lähiajal, kui jaemüük taastub.

Eelmise kuu lõpus seiskusid endise Pere leivatehase liinid, kui kaks aastat leivatehast rentinud OÜ Linerell läks pankrotti, ruumid oli selleks hetkeks ostnud juba Eesti Leivatööstus, kes ei saanud Linerelliga seotud rendilepingust tulenevalt ise varem tootmist alustada, Linerell seiskas eelmise kuu lõpus liinid päevapealt ja koondas 122 töötajat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu on tööl alles 70 inimest, kelle seas sama tehase pika staažiga töötajaid kui ka uusi tegijaid, töötajate arv on vähenenud, sest tootmine ei ole veel täielikult taastunud ja pea kuu poelettidelt ära olnud tooted pole veel nähtavalt tagasi tulnud.

«Täna on küsimus jaekanalites, meil on suuremate poodide kettidega lepingud sõlmitud, tarned järk-järgult taastuvad, see võtab lihtsalt natukene aega,» ütles Eesti Leivatööstuse juhataja Andres Linnas.

Varem Pere kaubamärgi leiba, saia ja kondiitritooteid ostnud inimesed saavad sama tehase tooted kätte nüüd Eesti Leivatööstuse etiketi alt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles