Rõngu võtab ilmselt 27 miljonit laenu

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu tüliõun - koolimaja, mis pidi lepingu järgi valmima 2009. aasta 31. detsembriks.
Rõngu tüliõun - koolimaja, mis pidi lepingu järgi valmima 2009. aasta 31. detsembriks. Foto: Sille Annuk

Rõngu vallavolikogu arutas eelmisel neljapäeval koolimaja valmisehitamiseks ja tehtud tööde eest tasumiseks 27 miljoni krooni suuruse laenu võtmist. Volikogu esimehe Sulev Kuusi sõnul jõutakse otsuseni ilmselt 3. juunil.


Kuusi arvates on laen möödapääsmatu, sest põhimõtteline otsus lõpetada kooli hoonestusõiguse leping firmaga KR Priit on tehtud. See tähendab, et vald ei hakka maksma KR Priidule igal aastal ligi kolme miljoni krooni suurust kasutusrenti, vaid hüvitab firmale juba tehtud ehitus- ja remonditööd ning hakkab koolimaja ise haldama.

Selgeks on aga tegemata, kas selle aasta alguses Rõngu koolimaja ehituse rahapuudusel pooleli jätnud KR Priit võiks töö ise lõpetada või tuleks korraldada riigihange. Kuus selgitas, et õpilaste seisukohalt oleks esimene lahendus parem, sest annaks umbes viis kuud ajavõitu.

Kui volikogu otsus ei jää venima, suudab KR Priit koolimaja enne uue õppeaasta algust valmis saada, hindas Kuus. «Kui me sama hoonestajaga ehitust ei lõpeta, võib asi venida jaanuari,» lisas ta.

Volikogu 3. juuni istungi päevakorras on ka uue Rõngu vallavanema valimine. 41 laekunud sooviavalduse hulgast sõelus komisjon välja kuus avaldust, mille esitajad on käinud volinikele end näitamas ja küsimustele vastamas.

«On häid kandidaate, ka omavalitsustöö kogemustega inimesi,» märkis Kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles