Hokimängijad unistavad jäähallist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakeskuses treenib hokiklubi Kajakas. Nende treeneri sõnul jääb ühest jääst Tartu peale väheks.
Lõunakeskuses treenib hokiklubi Kajakas. Nende treeneri sõnul jääb ühest jääst Tartu peale väheks. Foto: Kristjan Teedema

Tartus saab jäähokit mängida ühes kohas – Lõunakeskuses. Seal teeb iga päev trenni üle kümne hokivõistkonna ja jää on broneeritud hommikust õhtuni.

Hokiklubi Kajakas peatreeneri Oleg Särki sõnul käib neil trennis 89 inimest, kes on vanuse järgi jaotatud nelja rühma. «Meie peamine eesmärk on treenida noori Kalev/Välgule. Praegugi mängib selle klubi eest mitu meie trennist välja kasvanud poissi.»

Särki lisas, et noorte treenimisel ollakse võrdlemisi edukad: nii eelmisel kui ka sellel aastal mängib mitu Tartu kasvandikku Eesti U18 ja U20 koondises. «Sellel aastal on U20 koondises kolm Tartust pärit hokimängijat ja U18 koondisesse kandideerib neli poissi,» rääkis ta.

Huvi on suur

Populaarsuse üle peatreener ei kurda, sest igal kuul tuleb trenni uusi poisse ja huvi hoki vastu on suur. «Trenni saavad tulla kõik, kellel vähegi soovi on,» sõnas ta.

Harrastajaid ühendava klubi JMR Euro Ceramcis Jäämurdjad eestvedaja Vahur Mahla rääkis, et nende klubisse on uued inimesed alati teretulnud. «Meile võib iga huviline vabalt tulla. Kedagi me tagasi ei lükka ja kellel on huvi, võib alati ligi astuda.»

Jäähoki populaarsust Tartus näitab ka suur pealtvaatajate hulk võistlustel.

Lõunakeskuse jäähalli juhataja Triin Hüti sõnul küündib vaatajate arv finaalturniiridel 800 inimeseni, seda on rohkem kui näiteks jalgpallimängudel. «Poolfinaalides ja finaalides on pealtvaatajaid alati 500–800.»

Ruumipuudus

«Meie suurim mure on ruumipuudus,» kurtis Särki. «Tahaksime avada uusi treeningugruppe, sest vanad on täis, kuid uute jaoks puudub ruum. Hokitrenni tehakse viis korda nädalas ja sellist aega meil uuele grupile pakkuda ei ole.»

Särki sõnadega nõustub Mahla, kes leiab, et jääle on ligipääs küll aasta ringi, kuid päris jäähallimõõtmeid see välja ei anna.

«Lõunakeskuse jää sai tehtud kommertslikel eesmärkidel. Seda plaaniti alguses kohaks, kus linnainimesed saavad käia uisutamas. Hiljem alles võimaldati seal ka jäähokimängijatel trenni teha,» rääkis Mahla.

Särki arvates võiks uus jäähall paikneda Annelinnas, sest kõige rohkem huvilisi tuleb just sealt. «Meie eesmärk oleks ehitada Annelinna jäähall, mis võiks mahutada 1000–1500 inimest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles