Tartu linnavõim palub riigilt kiiremat raudteeühendust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong Tartu vaksalis.
Elroni rong Tartu vaksalis. Foto: Margus Ansu

Linnavolikogu avaldas muret, et Tartu võib oma ühendusteede poolest ilma Rail Balticu trassiga liitumata muutuda perifeeriaks.

Tänasel istungil arutas Tartu linnavolikogu olulise tähtsusega küsimusena Tartu ühendusi Euroopa raudteevõrguga ning võttis vastu pöördumise riigikogu ja valitsuse poole, pöördumises tuletatakse meelde, et riigivõim arvestaks valitsuse tasandil Eesti transpordivõrgustiku arendamisel ka Tartuga ja tagaks linna kiire raudteeühenduse nii Tallinna kui ka Riiaga, vahendas ERR Uudised.

«Eesti avalikkuses ja meedias toimuvate Rail Balticu projekti arutelude taustal on tartlastel tekkinud mure, et raudteeliikluse planeerimisel võidakse lähtuda «ühe magistraali» ideoloogiast ning Tartu võib oma ühendusteede poolest muutuda perifeeriaks,» teatas volikogu.

«Palume tungivalt, et Riigikogu ja Vabariigi valitsus, planeerides Eesti transpordivõrgustiku arendamist, seaks Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu seisukohalt prioriteediks Tartule mugava ja kiire (160 km/h) raudteeühenduse tagamise nii Tallinna kui Riiaga,» seisis avalduse lõpus.

Tartu linnapea Urmas Kruuse (RE) on varem avaldanud arvamust, et Leedu soov Rail Balticu trassi üksikasju ümber otsustada annab ka Eestile sama võimaluse, kusjuures Pärnu eelistamisel oleks Lõuna-Eesti arengule vähem soodsat mõju kui Tartu kaudu kulgeval trassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles