Nädalavahetus toob Emajõelinna tippkergejõustiku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta.
Kristo Galeta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval leiab Tartu Ülikooli spordioones aset kodumaise kergejõustikutalve tähtsaim sündmus – Eesti talvised meistrivõistlused kergejõustikus.

Ülikooli akadeemilise spordiklubi teatel on oodata põnevaid ülesastumisi. Näiteks astub naiste kuulitõukes taas areenile Kätlin Piirimäe, kel sel hooajal kirjas tugev tulemus 16.02. Spordipublik saab näha, kas Piirimäe jõuab sisehooajal ka mullu juunioride EM-il tõugatud isikliku rekordi, 16.80 lähedale.

60m sprindis on Ksenija Baltal jäänud viimaseid võimalusi täita tänavuse sise-MM-i normatiiv. Balta hooaja tippmark on 7,46 ning MM-normist lahutamas 14 sajandikku. Diana Suumanni tänavune rekord 7,56 annab naiste lühikses sprindis lootust ka kõrgetasemeliseks konkurentsiks.

Meeste teivashüppes on lootus, et latt kerkib kõrgustesse, mida Eesti meistrivõistluste publik pole näinud juba vähemalt tosin aastat. Veiko Kriisk, kes hiljuti viis isikliku rekordi 5.30-ni ning proovis seejärel kõrgust 5.50, on stardis ja püüab loodetavasti uusi rekordinumbreid.

Kuigi talvel on tähtsamaid võistlusi vähe ja meie kestvusjooksjad talvehooajaks eraldi ei valmistu, siis annavad Eesti meistrivõistlused pildi jooksjate hetkeseisust, arengust ning perspektiivist suvehooajaks. Naiste keskmaadistantsidel on üheks küsimuseks, kuidas on talvel kodus harjutanud liidri Liina Tšernovi hetkeseis ning kas keegi noorematest suudab talle tõsist konkurentsi pakkuda.

Naiste kõrgushüppes on oodata Grete Udrase (2014 - 1.88) ja Anna Iljuštšenko (2014 – 1.91) duelli. Iljuštšenkole on Eesti meistrivõistlused viimaseks kontrollstardiks enne 7. märtsil algavat sise-MMi. Pühapäeval toimuvas meeste kõrgushüppes on stardis ka Iljuštšenko treener Gaspar Epro.

Meeste pikemad jooksud tõotavad tulla konkurentsitihedad, sest kõigil aladel peaks olema neli-viis suhteliselt võrdset jooksjat. Pikematel distantsidel on seniste heade jooksude põhjal tõusnud favoriidiks noor Andi Noot, keda üritavad takistada Kaur Kivistik, Allar Lamp, Nikolai Vedehhin, Jan Õiglane, Priit Aus ja Sergei Tšerepannikov. Need seitse jooksjat peaksid jagama medalid 1500 ja 3000m distantsidel.

Meeste kuulitõukes näeme, kas Kristo Galeta, kes hooaja eel jõusaali rekorditega fänne hullutas, jõu ka raudmunasse suudab panna.  Juba märtsi keskpaigas ootab Galetat debüütetteaste Eesti koondise nimekirjas, kui starti tuleb asuda Euroopa talvistel heitealade karikavõistlustel.

Meeste 400m sprindis on stardis meie värskeim rekordimees Marek Niit. Uued rekordnumbrid 20,63 jooksis Marek Niit 200m jooksus nädala eest USA-s ning selle tulemusega on ta maailma hooaja edetabelis kahe ameeriklase vahel teisel positsioonil. Märtsi alguses sise-MMil stardib Marek 400m jooksus, kus tal on kirjas samuti väga tugev aeg – 46,10.

Võistlused algavad laupäeval kell 15 ja pühapäeval kell 11. Ajakava leiab Eesti Kergejõustikuliidu kodulehelt. Sissepääs võistlustele on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles