Elvalased tervitasid lastekaitsepäeva inimketiga

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvalased tervitasid lastekaitsepäeva inimketiga.
Elvalased tervitasid lastekaitsepäeva inimketiga. Foto: Margus Ansu

Elva noortekogu eestvõttel kogunesid männilinlased eile Arbi järve kallastele, et moodustada üksteise kätest hoides umbes pooleteise kilomeetri pikkune ühtsust sümboliseeriv inimkett.


Elva linna noorsootöötaja Veronika Laurson hindas, et elavas ahelas oli 1800–2000 inimest, kuid kaasalööjaid üle ei loetud. Kell 12.15 said kätest hoidjad Arbi järve keskel triivinud paadilt kinnituse, et täissõõr on kokku saadud – taevasse paiskus trobikond heeliumiga täidetud õhupalle.

«Muusikakooli mäe peal oli rahvast nii palju, et ei mahtunud kõrvuti seisma,» kirjeldas Laurson. «Organiseerimine kujunes küll natuke hajusaks, Elva noortekogu liikmetel kulus ringikäimiseks ja inimeste ümberpaigutamiseks paratamatult palju aega, aga ma usun, et ketti ei jäänud ühtegi tühimikku.»

Peamiselt olid inimahelasse kogunenud koolilapsed, kuid kõrvale ei jäänud ka vanaemad-vanaisad. Teiste seas oli kohale tulnud ka üks Nõo kooli kolmas klass.

«Inimesed olid noorte ilusast ideest üllatunud, lausa vaimustuses,» kinnitas Veronika Laurson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles