Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Uue silla nimeks saab Ihaste sild

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Linlaste ettepanekul ning linnavalitsuse heakskiidul saab uue silla nimeks tõenäoliselt Ihaste sild. Lõplikult otsustab silla nime linnavolikogu.

Abilinnapea Jarno Lauri sõnul eelistas linn Ihaste nime, kuna see oli ka linlaste enim pakutud variant. «Tal on oma selge loogika, sest see sild viib ju Ihastesse,» lausus ta. Nimeettepaneku esitasid 83 inimest ning neist 32 eelistas Ihaste silda.

Jarno Lauri sõnul kaaluti ka Ringtee silla nime, sest rajatav sild on uue Idaringtee pikendus. «Aga arvestades, et kunagi saab ringtee ümber Tartu kokku, oleks see olnud eksitav. Teiseks ei meeldinud nii neutraalne nimi inimestele. Ka meie soovisime rohkem väljendusrikast nime,» ütles ta.

Uue nime võiksid inimesed Lauri arvate kiiresti omaks võtta. «Ma usun, et see nimi koduneb kiiresti. Eks rahvaküsitlus näitas ju ka sellele veenvat poolehoidu.»

Tõenäolisel saadab linnavolikogu täna nime avalikustamisele ning kui muid ettepanekuid ei tule, see ka kehtestatakse.

Tagasi üles