Kalevipoja uisumaraton nihkub varasemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaraton Peipsil.
Kalevipoja uisumaraton Peipsil. Foto: Risto Mets

«Läheme täispangale,» kinnitas Kalevipoja uisumaratoni korralduskomitee esimees, Jõgeva maavane Viktor Svjatõšev pärast tänast korraldajate koosistumist. See tähendab, et 1. märtsile kavandatud maraton toimub, kuid start antakse esialgu välja kuulutatust varem.

Svjatõševi sõnul võimaldavad praegused ilmaprognoosid Kasepää vallas Peipsi järve jääl spordisündmuse läbi viia. Ööl vastu 1. märtsi lubab ilmateenistus kolme külmakraadi. Päeval kütab päike aga õhutemperatuuri plusspoolele ning siis hakkab ilmselt ka jää sulama. Seetõttu antakse start 30-kilomeetrisele põhisõidule hommikul kell 9.

Jää on praegu 30 - 35 sentimeetrit paks. Svjatõšev sõitis täna pärast koosolekut Kasepääle rajatud 5,1 kilomeetri pikkusel uisurajal kolm ringi ning leidis, et uisutamisolud on praegu väga head. Soe sulatas praod kinni ning konarused siledaks. 

Kui ilmaolud peaksid siiski halvenema, võivad korraldajad 25. veebruaril teatada ka teistsugusest otsusest.

Lõuna prefektuuri vanempiiriametnik Mati Mikson märkis, et Peipsil on jääolud praegu veel head, kuid kevadise ilmaga võivad tingimused muutuda ka juba ühe päeva vältel. Seetõttu tasuks kõigil jääleminejail säilitada siiski ohutunne ja kaugemale minnes tasuks piirivalvureilt jääinfot küsida. Samuti ootavad piirivalvurid jääolude kohta uut informatsiooni ka kõigilt järvel käijatelt.

Kalevipoja VI uisumaratonile registeerimida ja täpsemat infot saab portaalist www.sportos.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles