Tartu valis parimad ettevõtjad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu keskkatlamaja Turu tänaval. Firma võitis parima ettevõtte tiitli 50 ja enama töötajaga asutuse kategoorias.
Fortum Tartu keskkatlamaja Turu tänaval. Firma võitis parima ettevõtte tiitli 50 ja enama töötajaga asutuse kategoorias. Foto: Margus Ansu

Tartu selgitas välja mullused paremad ettevõtjad, kes on kutsutud kolmapäeval Athena keskusesse tunnustust saama.


Parimad ning erinevates valdkondades silmapaistvamaid ettevõtjaid hindab Tartu juba 13. aastat. Tänavu osales konkursil «Parim ettevõtja 2009» 178 ettevõtet ning viis asutust ja organisatsiooni, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

«Mida paremini läheb Tartu ettevõtjatel, seda paremini läheb tartlastel ja linnal tervikuna  ettevõtlus on nagu linna vereringlus,» leidis abilinnapea Karin Jaanson.

Abilinnapea hinnangul oli 2009. aasta ettevõtetele viimase kümnendi raskeim ja keerulisem ning kõik, kes suutsid kriisi seljatada väärivad tunnustust ja tänu. «Heameel on selle üle, et selliseid ettevõtjaid on Tartus väga palju,» rõõmustas Jaanson.

Parima ettevõtja kategoorias tunnustati eraldi erineva töötajate arvuga ettevõtjaid. Alla 10 töötajaga firmadest osutus parimaks Kaarsilla Kinnisvara OÜ, alla 50 töötajaga firmadest OÜ Lõunakeskus ja üle 50 töötajaga ettevõtetest AS Fortum Tartu.

Suurima investeerija tiitli pälvis Lõunakeskus OÜ, kes investeeris mullu ligi 278 miljonit krooni ja suurimaks eksportijaks kuulutati Saint-Gobain Glass Estonia AS, kelle ekspordikäive oli 575 miljonit krooni.

Silmapaistvaimaks saavutuseks nimetati OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse poolt probiootilise bakteri Lactobacillis plantarumTensia leiutamine. Tensiat sisaldab südamejuust, mis on Eesti esimene probiootiline juust.

Vastutustundliku ettevõtja kategoorias sai esikoha AS G4S Eesti, kes on toetanud kohalike kogukondade tegevust, korraldanud ja rahastanud noorte tegevust ning sporti.

Tartu kutsehariduskeskuse parimaks koostööpartneriks tunnistati OÜ Dorpat, kes on pakkunud  praktikavõimalusi ja toetanud kutsevõistluste läbiviimist.

Edukaim arendustegevusele suunatud ettevõtja Tartu teaduspargis oli AS Ldiamon ning edukaim SA Tartu Ärinõuandla toel alustaja Sõõrikumeistrid OÜ.

Parimaks meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjaks nimetati OÜ Quintiles Estonia.

Kampaania «Kiida Teenindajat 2010» enim kiidetud ettevõte oli OÜ Mattias Cafe Werneri kohvik. Kõige laste- ja noortesõbralikumaks ettevõtjaks tunnistati Lõunakeskus OÜ ja laste- ja noortesõbralikumaks asutuseks-organisatsiooniks kuulutati SA Tähtvere Puhkepark.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles