Piltuudis: jääst hobused saeti tükkideks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kappavaid hobuseid kujutanud jääskulptuur jõudis Tartu raeplatsil olla 20 päeva. 19. veebruaril taies tükeldati ja veeti minema.
Kappavaid hobuseid kujutanud jääskulptuur jõudis Tartu raeplatsil olla 20 päeva. 19. veebruaril taies tükeldati ja veeti minema. Foto: Risto Mets

Jaanuarikuu viimasel päeval hobuseaasta alguse tähistamiseks Raekoja platsile toodud jääskulptuur sattus veebruaris suure sula kätte ning pidi pikalt konutama taiese kaitseks peale tõmmatud katte all. Möödunud nädalal otsustas linn, et ilmaprognoosi vaadates on targem lasta skulptuuril omasoodu sulada.

Täna õhtupoolikul tõmbasid aga töömehed sae käima, tükeldasid silmnähtavalt sulanud skulptuuri ning laadisid autokäru peale. Küsimise peale, miks nad seda teevad, vastasid mehed, et taies oli sulanud juba liiga inetuks. Mitmed linlased seda arvamust ei jaganud, kuid nüüd on kuju juba kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles