Jaani- ja hõimupäev Kääpal ootab esinejate kirjapanekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaal Saare vallas Kääpa külas toimub 22. juunil jaani- ja hõimupäev. Korraldaja Janno Zõbin ja Kalevipoja Koda soovivad selle üritusega tõsta ausse eestlaste ja meie sugulasrahvaste jaanipäevakombed.

Ürituse mõte on tutvustada jaanilaupäeva ja jaanipäeva tavasid, mis on praeguseks vajunud või vajumas unustuse hõlma. Erilise tähelepanu all on eestlaste, soomlaste ja vadjalaste kombed ja uskumused.

«Muu hulgas tahame näidata, kuidas ennevanasti suvise pööripäeva paiku ennustati, valvati nõidu ja süüdati ridva otsas tõrvane tünn,» ütles Zõbin. «Loomulikult ei puudu kavast ka vanad ja ehedad jaanipäevamängud, milles rahvas saab lusti ja rõõmuga kaasa lüüa.»

Appi on kutsutud lähemalt ja kaugemalt koorid, rahvatantsurühmad, kapellid ja lauluansamblid, kelle registreerimine meiliaadressil janno@kalevipojakoda.ee või tel 5661 1346 kestab 28. veebruarini. Soovitatav on teatada ka repertuaari või tantsude nimekiri.

Eeskava peaks Zõbini sõnul hõlmama rahvamuusikat, rahvuslikke koorilaule, pärimusmuusikat või soome-ugri sugemetega folkmuusikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles