Võnnus mängis Eesti male paremik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male. Foto on illustreeriv.
Male. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Võnnu kultuurimajas peeti põhapäeval Eesti male toetusühingu, Tartu spordiseltsi Kalev ja Võnnu spordiklubi eestvedamisel neljas kiirmaleturniir «Võnnu Nipernaadi», millest võttis osa 74 maletajat vanuses 6 - 81.

Sarja koondauhinnaraha on 4000 eurot, Võnnu võistluse auhinnafond oli 400 eurot, teatas Võnnu kultuurimaja direktor Marju Marga. Võnnu osavõistluse võitis suurmeister Igor Švõrjov (seitse punkti kaheksast võimalikust). Teiseks tuli suurmeister Aleksandr Volodin (7 p) ning  kolmandaks Jüri Krupenski (6,5 p).

Parim naismängija oli Tatjana Fomina (5,5 p), kes oli kokkuvõttes üheksas. Lootustandvaim noor oli Dimitri Petrov (6 p, 7.).

Turniiril levis ka tänavu jaanuarist ilmuv ajaleht «Eesti Maleelu», mida annab välja Eesti Male Toetusühing (EMTÜ) koos Tallinna maleklubiga Faalanks. Lehte tutvustas ja turniiril mängis ajalehe peatoimetaja Tõnu Kalvet, kes jagas nelja punktiga 31. - 44. kohta. Lehe tegevtoimetaja ning EMTÜ juht, meistrikandidaat Margus Sööt, saavutas aga neljanda koha (6,5 p).

Võnnu saabus maletajaid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Narvast, kuid ka piiri tagant Pihkvast. Turniir ise sai teoks tänu aktiivsetele kohalikele elanikele, kes soovivad pakkuda oma lastele maleelamust ning mänguvõimalust.

Malemäng on Võnnus au sees juba neli viimast aastat nii koolis kui lasteaias ning kultuurimajas käib koos maleklubi. Tänavusel «Nipernaadil» osales ligi kümme kohalikku maletajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles