Laternad panid talvefestivali särama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lund võiks rohkem olla. Praegu on rohkem nagu sügis- või kevadfestival,» naersid üritusele tulnud katoliku kooli poisid Rasmus Lodi (vasakul) ja Robin Haga.
«Lund võiks rohkem olla. Praegu on rohkem nagu sügis- või kevadfestival,» naersid üritusele tulnud katoliku kooli poisid Rasmus Lodi (vasakul) ja Robin Haga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu loodusmaja eestvedamisel peeti laupäeval loodusmaja ja loomemajanduskeskuse pargialal talvefestivali, et meelitada inimesi õue tegutsema.    

«Lund võiks rohkem olla. Praegu on rohkem nagu sügis- või kevadfestival,» naersid üritusele tulnud katoliku kooli poisid Rasmus Lodi (vasakul) ja Robin Haga, kuid ei lasknud ennast viletsast talvest segada.

Kolmandat aastat loodusmaja loomasõprade ringis käivate poiste näputööna valmisid klaaspurkidest ja krepppaberist laternad, mis pandi hiljem koos kümnete teiste laternatega parki põlema.

Lisaks laternate meisterdamisele said festivalile tulnud panna proovile oma teadmisi loomade ja lindude eluolust ja toitumisest, tehti varjuteatrit, joodi kuuma teed ning läbiti praktiliste ülesannetega seiklusrada.

Talvefestivali idee algataja Triin Rassulovi sõnul oli ürituse eesmärk kutsuda tartlasi tutvuma uue loodusmajaga ning avastama kesklinnas asuvat uut parki.  

«Me tahtsime kutsuda inimesi õue ja avastama uut talvist pargiala,» sõnas ta. «Tahtsime tutvustada, mida me siin majas sees teeme, sest tegelikult Tartu inimesed veel ei tea seda uut kohta.»

Rassulov tõdes, et tänavune vilets talv jättis esimest korda peetud festivalile oma jälje, kuid sellest hoolimata oli osalejatel tegevust piisavalt ning üritusest võiks kujuneda iga-aastane talvesündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles