Sisekliinik kolib ühest majast teise

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puusepa 6 sisekliiniku koridor.
Puusepa 6 sisekliiniku koridor. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kliinikumi sisekliiniku need osakonnad, mis on viimase ajani asunud ajaloolises, sada aastat tagasi ehitatud haiglamajas aadressil Puusepa 6, alustavad sel nädalal kolimist.

Sisekliiniku vajadusteks on kohandatud esialgu asendusruumid L. Puusepa 8 hoone eri osades, kuhu sisekliiniku osakonnad jäävad paiknema 2015. aasta lõpuni. Selleks ajaks valmib meditsiinilinnakus järgmine juurdeehitis, kus sisekliinik saab endale oma torni, hakates asuma L-korpuses.

Kolimisaeg

Täna alustatakse L. Puusepa 8 hoonesse endokrinoloogia-gastroenteroloogia osakonna üleviimist. Osakond hakkab seal paiknema F-korpuse esimesel korrusel, endistes intensiivraviosakonna ruumides meditsiinilinnaku vanema osa tagumises tiivas suunaga N. Lunini tänava poole.

Reumatoloogia ja sisehaiguste osakond alustab kolimist järgmisel nädalal, ajavahemikus 25. kuni 28. veebruarini, ja paikneb edaspidi A-korpuse kuuendal korrusel ehk endises nefroloogiaosakonnas.

Nefroloogiaosakond kolis juba jaanuaris A-korpuse kuuendalt korruselt sama maja neljandale korrusele, kus varem asusid kirurgiakliiniku üldkirurgia ja plastilise kirurgia osakonna ruumid. A-korpus on maja, mis asub meditsiinilinnaku keskel, otse peasissekäiguga hoone taga.

«Töö on korraldatud nii, et erakorralist haiglaravi vajavad patsiendid seda kolimispäevadel kindlasti saavad,» ütles kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael.

Ambulatoorne vastuvõtt, mida on seni korraldatud L. Puusepa 1a hoones ehk polikliinikus, jätkub tavapärases kohas.

Ka ei puuduta kolimine sisekliiniku neid osakondi, mida L. Puusepa 6 hoones pole olnud, näiteks hemodialüüsi­kabinetti, mis asub L. Puusepa 8, ning nakkushaiguste osakonda, mis asub Riia 167.  

Maarjamõisa meditsiinilinnaku teise etapi ehitustööd on projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul graafikus ning eelduste kohaselt lõpevad need 2015. aasta sügisel.

Vana maja ei jää seisma

Sisekliinikuna seni töötanud L. Puusepa 6 maja ei jää tühjaks.

Pärast kolimist algavad seal rekonstrueerimistööd ning remondi lõppemise järel saab selle enda käsutusse spordimeditsiini ja taastusravi kliinik.

Kliiniku direktor Rein Kuik selgitas, et see saab olema õendushoolduse maja, kuhu koonduvad ambulatoorne ja statsionaarne õendusabi ehk siis nii päeva- kui ka kodu­õendushooldus, lisaks üldpalatid, hospiits ja ka dementsete patsientide sektsioon.

Selle, 111 voodikohaga maja valmimine on planeeritud 2015. aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles