Mailaulust kujunes Maitants

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indie-poppbänd Bleek
Indie-poppbänd Bleek Foto: Lauri Kulpsoo

Kunstiajaloo tudeng Põim Kama (pildil rohelises kleidis) võttis talvel koos kultuuriteooria magistrandi Keiu Virroga (punaseis sukis) vastu Ivar Põllu pakkumise. Esigenialist tegi ettepaneku korraldada Genklubis autorilaulufestival Mailaul, mida eelmised kuus korda oli eest vedanud Ants Johanson.


Seitsmes kord erines eelmistest mitmekülgsuse, hoogsuse, tantsulisuse ja samas hubasuse poolest. Kuid ka selle poolest, et korraldajad jäid loodetud kultuurkapitalistlikust toetusest ilma.

Selliste kuulsuste nagu Jaan Sööt, Tiit Born, Pastacas ja Jaan Pehk kõrval astusid täis saali ees lavale suhteliselt uustulnukad Ellom, Allar Lepa, Arno Tamm, Jaan Tätte noorem koos Mari Meentaloga jt. Lauluesitusi muutsid värvikamaks Marge Nelgi visuaalid. Hubasust lisasid kohvikus tasuta konsumeeritavad pannkoogid.

Südaööst saati hakkas Mailaulust kujunema Maitants, sest püüne peal lõid lood lahti rootsimaine indie-poppbänd Bleek (pildil koos Kama ja Virroga), vene- ja eestimaine vene-mustlas-juudi alkofolgi viljeleja Moskva/Odessa ning harjumaine funk-ansambel Melony Green.

Kõige selle melu sees tundsid Põim Kama ja Keiu Virro end silmanähtavalt mõnusasti. See annab alust loota, et nad ka aasta pärast võtavad Mailaulu enda kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles