Sügisel avab uisukool jäätantsurühma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakeskuse jääl treenib iga päev kümneid eri vanuses noori. Nende seas võib olla Eesti järgmine olümpialootus.
Lõunakeskuse jääl treenib iga päev kümneid eri vanuses noori. Nende seas võib olla Eesti järgmine olümpialootus. Foto: Kristjan Teedema

Lõunakeskuses tegutsevas Tartu uisuklubis käib trennis umbes 200 inimest. Nende seast võib 2018. aastaks kasvada välja järgmine olümpialootus.

Tartu ainus jäähall asub Lõunakeskuses. Küllap on iga Lõunakeskuse klient seda näinud ning märganud noori iluuisutajaid tegemas piruette ja sooritamas kõrgeid hüppeid. Nende kasvandike eest hoolitseb Tartu uisukool.

«Kuna meie liikmeskond on päris suur, siis korraldame neli korda aastas võistlusi, uisuetendusi, siseüritusi, koolitusi ja lapsed käivad väljas võistlemas,» tutvustas uisukooli treener Kersti Kull.

Uisukooli liikmeskond on tõesti suur – üle 160 noore ja 40 täiskasvanu, seega käib trennis umbes 200 harrastajat. Nendest on moodustatud 17 rühma, keda juhendab 15 uisutreenerit. Ühes rühmas on kaheksa kuni kümme inimest.

Suur huvi

Kulli sõnul on huvi uisutrennide vastu olnud püsivalt suur. «Et jäähall on Tartus nii tänuväärses keskkonnas – Lõunakeskuses –, sõltub laste arv ka sellest, mis pilgul vaatavad vanemad sinna liuväljale. Meile on trenni teretulnud kõik, kes tahavad ja huvi tunnevad,» sõnas ta.

Kersti Kulli sõnul võetakse trenni isegi kolme- ja nelja-aastaseid, kellest võib sirguda just järgmine olümpialootus. Uisutamas saab käia sõltumata vanusest ja alati ei pea olema sportlik eesmärk see, mis trenni viib, vaid treenida võib ka oma lõbuks.

Sellel sügisel avatakse esimest korda jäätantsurühm, mida juhendavad Eesti jäätantsu tippsportlased Kristjan Rand ja Grethe Grünberg. «Sügisel alustame kuue-seitsme paariga, kelle eesmärk on treenida ning saavutada Eestis ja välismaal kõrgeid kohti,» rääkis Rand.

Suund Lõuna-Koreale

Sotši olümpial ühtegi Tartu uisuklubi sportlast ei osale, kuid 2018. aastal Lõuna-Koreas on see täiesti võimalik. «Mina ütleks, et see ei ole utoopiline mõte, sest uisukoolis tehakse selle nimel iga päev tööd. Selgelt jääb Tartu meile väikseks, aga organiseeritud ja eesmärgistatud töö käib kõige kõrgemate eesmärkide nimel,» ütles Kull.

Üks Tartu tulevikulootusi on 18-aastane Sindra Kriisa, kes on Eesti juunioride meister ja treenib sellest talvest Gruusia endise tippuisutaja Vakhtang Murvanidze käe all.

«Minu elu üks uhkemaid hetki oli siis, kui sain olümpial kanda oma Gruusia riigilippu. Miks ei võiks siin uisusaalis sõita samuti mõni järgmine Eesti olümpialipu kandja? Tööd me teeme selle nimel,» muheles Murvanidze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles