Tammelinna sündis päevakeskus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme laste päevakeskuse juhendaja Merili Susi (tagaplaanil) korraldab ajaviidet teises vahetuses koolis käivatele lastele, kes tulevad keskusesse hommikuti.
Tamme laste päevakeskuse juhendaja Merili Susi (tagaplaanil) korraldab ajaviidet teises vahetuses koolis käivatele lastele, kes tulevad keskusesse hommikuti. Foto: Margus Ansu

Tamme laste päevakeskusesse tulijat tervitab toanurka maalitud suur puu, mille harali okste küljes kasvavad erkrohelised lehed on tege-likult juhataja Heidi Hansari enda värviste peopesade jäljed.

«Need on rõõmsad terekäed neile, kes uksest sisse astuvad,» selgitas Heidi Hansar heatujuliselt.

Suur kaar 53 asuv uus laste päevakeskus pakub ajaveetmisvõimalust neile põhikooli õpilastele, kes ei saa pärast tunde endale kas muusika-, kunsti- või spordikooli minemist lubada ning kodus olles igavleksid.

Et üle tee asub kahes vahetuses töötav Tamme gümnaasium, on keskus lahti hommikust peale ning nii saavad teise vahetuse õpilased enne koolipäeva juhendaja käe all kas koolitükke ette valmistada või miks ka mitte näiteks sõbrapäeva üllatust meisterdada. Ka pakutakse keskuses sooja lõunat.

Üksinda on igav

Eile hommikul kella kümne ajal oli kohal neli teise klassi õpilast. Henri ütles, et õde läks juba varakult kooli, isa ja ema on tööl ning tema enda tunnid algavad alles kell 13. Üksi oleks väga igav olla.

Tamme laste päevakeskuse avas kuu aega tagasi mittetulundusühing Noorte Abistamiskeskus Carpe Diem koostöös Tartu linna sotsiaalabiosakonnaga. Varem pakkus ühing sama teenust Veeriku linnaosas, kuid uue lepinguperioodi alguseks otsustasid nad leida uue koha, et oma tööd veelgi paremini korraldada.

Keskuse kasutada on kunagisest õmblustsehhist jäänud 74 ruutmeetri suurune saal, mis nüüd on ehk hubasemgi kui mõne lapse kodu. Seal on kööginurk, WC, vaheseinaga eraldatav õppimisruum, arvutinurk, raamatu- ja mänguderiiul, televiisor ning palju vaba ruumi ka põrandal tegutsemiseks.

Moodsam kui kodus

Juhataja Heidi Hansar lisas, et igal lapsel ei ole veel kodus moodsat tehnikat, millest sõbrad alatasa räägivad ja mida koolidki kasutavad. Aga päevakeskuses on see kõik olemas.

Ta lisas, et kummalisel kombel ei ole arvuti ja televiisor need kõige popimad asjad, eriti siis, kui pedagoogikutsega Merili Susi võtab lastega koos midagi ette või ajab nendega juttu ja kõneleb elus olulistest asjadest.

Linna lastekaitse peaspetsialist Merle Liivak ütles, et lisaks mittetulundusühingule Carpe Diem pakuvad Tartus õpilaste päevakeskuse teenust MTÜ-d Öökull ja Koidu Keskus kokku neljas kohas. Tamme laste päevakeskuse puhul rõõmustas teda kõige rohkem see, et keskus teeb head koostööd Tamme kooliga ning uudis niisuguse koha olemasolust jõuab just õigetesse peredesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles