Volikogu kinnitab aukodanikud ja teenetemärgi saajad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tähe aumärgid.
Tartu Tähe aumärgid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavolikogu kultuurikomisjon ja linnavalitsuse liikmed esitasid ettepaneku Tartu linna aunimetuste andmiseks, millega tunnustatakse teenekaid tartlasi 23. veebruari pidulikul üritusel.

Linnavolikogu kultuurikomisjon ja linnavalitsus tegid volikogule ettepaneku nimetada Tartu aukodanikeks Tartu Ülikooli füüsika instituudi professor akadeemik Peeter Saari, kirjanik ja tõlkija Ain Kaalep ning kauaaegne spordipedagoog ja edukas seeniorsportlane Nora Kutti, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Tartu tähe teenetemärgi kandidaatideks nimetati ettevõtja ja metseen, Hugo Treffneri gümnaasiumi suurtoetaja Karl Treffner, Tartu Ülikooli emeriitdotsent ja lastearst Anne Ormisson ning muusikaõpetaja ja dirigent Kadri Leppoja.

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 20. veebruari istungil.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles