Läti kalamehed sukeldusid autoga jääprakku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurid koos kohalike elanikega tõmbasid Lämmijärvel välja jääprakku sõitnud kalameeste auto.
Piirivalvurid koos kohalike elanikega tõmbasid Lämmijärvel välja jääprakku sõitnud kalameeste auto. Foto: Lõuna prefektuur

Piirivalvurid aitasid eile õhtul Peipsi järvel autoga hätta sattunud kalamehed tagasi kaldale. Mehed olid takerdunud autoga jääprakku ega pääsenud enam liikuma.

Teisipäeval, 11. veebruari õhtul kella 17.40 paiku helistas Lätist pärit kalamees Mehikoorma kordonisse ning teatas, et tema koos kolme sõbraga on Varnja kordoni lähedal Peipsi järvejääl hätta sattunud, vahendas Lõuna prefektuur. Nimelt olid Läti kalamehed sõiduautoga sõitnud järve jääs olevasse prakku, kust nad oma sõiduvahendit enam ise kätte ei saanud.  

Piirivalvurid lahkusid Varnja kordonist mootorsaanidel hättasattunute täpset asukohta välja selgitama. Kuna kalameeste sõiduauto Volkswagen Sharan oli kaldast umbes 200 meetri kaugusel esiosaga läbi jääprao vajunud kutsusid piirivalvurid enesele appi kohalikud kalamehed koos karakatitsaga. Appi tõtanud kalamehed tõmbasid lätlaste sõiduvahendi turvaliselt jää peale ning vedasid selle slepis kaldale.

Piirivalvurid koos abivajajatega sõitsid kordoni juurde, kus kontrolliti nii meeste tervislikku seisundit kui ka auto tehnilist olukorda. Kalameeste tervisega oli kõik korras, ent nende sõiduauto enam jääaugus käimise järel käima ei läinud. Mehed kutsusid järgi tuttava, kes sõiduki treileril tagasi kodumaale toimetas.

Lõuna prefektuuri Varnja kordoni piirivalvur Kalle Lellep paneb kalameestele südamele, et järvejääl liikudes tuleb olla äärmiselt ettevaatlik. Enne jääprao ületamist tuleks oma sõiduvahend peatada ning hinnata eesoleva prao laiust ning olukorda. Ootamatult halvenenud ilmaolude korral on kalamehele suureks abiks navigatsiooniseade ja laetud akuga mobiiltelefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles