Pühapäev ei jää siiski maratonita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusad. Foto on illustreeriv.
Suusad. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi lumeolud ei võimalda sel pühapäeval korraldada traditsioonilist Tartu maratoni, ei pea suusahuvilised veel talispordivarustust kokku pakkima. Suure maratoni stardipaigas Tehvandil on 16. veebruaril kavas esimene Suusahullude maraton.

Maratoni peakorraldaja Vahur Teppan märkis, et suusatajaile antakse võimalus läbida klassikasammul 30 kilomeetri pikkune distants. Mõte esimene Suusahullude maraton korraldada on klubi treenerite peas keerelnud juba pikka aega, kuid selleks sobivat aega suusakalendris leida on olnud väga keeruline, lisas ta. «Teame, et paljud suusasõbrad on selleks nädalavahetuseks planeerinud Otepääle tulemise ja sportlik vormgi on tuhandetel ajastatud just selleks pühapäevaks, siis otsustasime vormi realiseerimiseks võimaluse luua.»

Maratoni start antakse Tehvandi suusastaadionilt. Kokku sõidetakse kümme kolmekilomeetrist kunstlumega kaetud ringi. Kuna võistlusala on piiratud mahutavusega, lubatakse starti 300 osalejat. Piirarvu täitumisel registreerimine suletakse.

Starti tulijatel on võimalik valida ajavõtuga ja ajavõtuta osalemise vahel, kusjuures ajavõtuta osalejad ei ole kohustatud läbima kogu 30-kilomeetrist sõitu. Täpsema info registreerimise ja võistluse kohta leiab veebilehelt www.suusahullud.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles