Sadamateatris esineb üle saja eksootilise tantsija

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalalõpp toob Tartusse eksootilised tantsijad.
Nädalalõpp toob Tartusse eksootilised tantsijad. Foto: Sansaara tantsustuudio

Armastus eksootiliste rütmide vastu toob nädalavahetusel Tartusse Sadamateatrisse üle 100 tantsija ja arvukalt neid, kes naudivad eksootilist tantsu ja muusikat. Seitsmendat hooaega Tartus ja Lõuna-Eestis tegutsev Sansaara tantsustuudio korraldab kevadkontserdi.



2002. aastal alguse saanud väiksest huviliste rühmast kasvas aja jooksul välja eksootilisi tantse viljelev stuudio. Järk- järgult lisandusid egiptuse kõhutantsule india tants, tribal, mustlastants ja latiino ning egiptuse tabla ehk trummirühm, rääkis peo korraldaja Riina Kikas.

Kuna ühte saali on raske kõiki huvilisi ära mahutada, saadakse paar korda aastas ikka kokku ja tuntakse rõõmu ühisest esinemisest.

Sel korral astuvad Tartu ja Lõuna-Eesti rühmade ja esinejate kõrval lavalaudadele ka külalised pealinnast Tallinnast ja piirilinnast Narvast. Viimaks on võimalus välja võtta pimedatel talveõhtutel valmistatud kostüümid ja prozektorite valgel lööb särama iga tikitud litter ning sillerdav kivike.

Lavale jõuab ka parim sellest, mis aasta jooksul õpitud. Lehvivad siidisallid, sädelevad kepid, mõõgad, küünlad, energilised trummirütmid ja lihtne folkloor kõik saab ühtseks tervikuks.

Eksootiliste tantsude õhtu algab Sadamateatris pühapäeval, 30. mail kell 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles