Galerii ja video: Tartus peeti iluvõimlemise suurvõistlust Miss Valentine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekümnendat korda Tartus iluvõimlemisturniiri Miss Valentine korraldav Janika Mölder kinnitas Postimehele, et kui võistlustega 1995. aastal kolme riigi võistkondade osalusel alustati, ei osatud selle peale mõeldagi, et üritus nii kaua elus püsib. Vähe sellest, nüüd sõitis Emajõelinna kokku võistkondi 30 riigist ning korraldajad pidid osadele huvilistele juba ära ütlema.

Juubeliturniir on ühtlasi ka läbi aegade kõige suurem Miss Valentine'i võistlus, millest võtab osa üle 1150 võimleja. Aset leiab tegelikult lausa kolm võistlust: rühmvõimlemise maailma karikaetapp, individuaalvõistlus maailma võimlemisliidu punktidele ja rühmvõimlemise turniir neile, kes MK-etapile ei kvalifitseerunud.

Miss Valentine on väga oluline esinemise- ja kogemuse saamise võimalus nii Eesti võimlejatele kui ka piiri tagant tulijaile. Aserbaidžaani koondise peatreener Mariana Vassiljeva sõnas lausa, et mõni MK-etapp võib ka vahele jääda, ent Tartus on ta alati kohal. Varem Bulgaaria rahvuskoondist juhendanud Vassiljeva on Miss Valentine'il osalenud juba seitse korda.

Suurüritus lõppes pühapäeva õhtul traditsioonilise galaesinemisega puupüsti täis publikusektori ees. Sellist publikut nagu Eestis ei olevat Vassiljeva sõnul kusagil mujal maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles