Tartu kaalub Annelinna spordihallide rajamist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Pärast mitmeid aastaid arutelusid on Tartu linn algatamas planeeringut, mis annaks võimaluse ehitada Annelinna Kivilinna gümnaasiumi juurde jalgpallihall või -hallid.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et kõik need kolm aastat, mis tema on linnavalitsuses töötanud, on keerelnud teema, et Tartus on võimalused jalgpalli mängida kesised ja pole ühtki katusealust kunstmuruväljakut, mida saaks aasta ringi kasutada.

Linnavalitsuses on asja arutamas käinud nii jalgpalliklubi Santos kui Tammeka. Nüüd on teinud Santos ametliku taotluse algatada planeering, et kaaluda kruntidele Kaunase 68b ja Annemõisa 1a uute spordirajatiste ehitamise võimalikkust.

Linnavalitsus saatis planeeringu algatamise eelnõu sel nädalal volikokku.

Ühel neist kruntidest on sihtasutusele Tartu Sport kuuluv kunstmuruväljak, mis Teppani sõnul on täielikult amortiseerunud. Projekteerimiseks on linnaeelarves raha olemas, pärast projekti valmimist saaks raha taotleda ehitamiseks.

Jalgpalliklubi Santos president Meelis Eelmäe selgitas, et nende meeles mõlgub kuppelhall, mis kaitseks kunstmuruväljakut. See oleks puhtalt jalgpallihall. Esmajoones tahaksid nad aga ehitada täismõõtmetes kunstmuruväljaku, mille juures oleks veel kaks väljakut mõõtmetega 40 x 60 meetrit.

Arutluskoht on, et kui ka linn mõtleb kuppelhallist, siis kumb selle ehitab ja kas kaks kõrvu oleks ikka tasuvad.

Santose plaanides on ka klubihoone, kus oleks 50–60 inimesel ööbimise võimalus, et saaks korraldada treeninglaagreid ja turniire.

Eelmäe lisas, et klubi leiaks ise raha, kuid vaja oleks ka linna abi, näiteks tänavate ja kõnniteede ehitamisel.

Kõnealune maa kuulub Teppani sõnul linnale ja linn ei kavatse seda müüa, jutt võib olla hoonestusõiguse seadmisest.

Kuivõrd kavandatavad spordirajatised on Kivilinna ja Annelinna gümnaasiumi vahetus naabruses, oleks Teppani sõnul põhjendatud, et hommikuti on need rajatised koolide päralt, õhtuti saaksid neid kasutada treeningurühmad.

«Loodan väga, et Santose klubi leiab raha ja investorid, et jutud ei jää pelgalt juttudeks. Minust varem ametis olnud on öelnud, et kümme aastat on käinud selliseid kosilasi,» sõnas Teppan. «Kui Santos ei peaks saama raha, on võimalik sinna ehitada ka jäähall.»

Planeeringuala suurus on 9,3 hektarit, see asub Annelinnas ning linna üldplaneeringu kohaselt on see puhke- ja virgestusrajatiste, haridus- ja teadushoonete ning muude ühiskondlike hoonete maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles