Prima Vista laseb nooruse valla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kesklinn täitub 7.–10. maini kirjandusmeluga, mille toob kaasa festival Prima Vista. Erinevalt eelmistest kutsub järjekorras 11. festival üles kõiki mõtlema noorusele ja nooruslikkusele ning leidma see enda seest üles. Festivali programmijuhi Marja Undi teatel on tänavu Prima Vista matrooniks Kristiina Ehin.

«Mulle tundub, et nooruslikkus pole mingi väärtus omaette. Pigem uhkelt vana kui pingutatult noor,» arvab Ehin tänavuse teema kohta. «Kuid usun, et ilukirjandusel on võime iidvanu asju värskelt sõnastada, muuta need uhiuueks ja verinooreks.»

Tartu rahvusvaheline kirjandusfestival toob nüüdki Eesti raamatuhuviliste ette nii kodumaa lemmikuid kui ka mitmeid hinnatud välisautoreid.

Nende hulgas on vene proosakirjanik Mihhail Veller, ukraina päritolu Katja Petrowskaja, peamiselt kriminaalromaane kirjutav saksa kirjanik Klaus-Peter Wolf, saksa lastelaulude kirjutaja Bettina Göschl ja soome kirjanik Salla Simukka.

Nagu ikka, laieneb Prima Vista üheks päevaks Tartust väljapoole. Seekord Rakverre, kus on kirjanduspidu 10. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles