Selgusid kultuurikandja aunimetuse kandidaadid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu linnavalitsus andis eile teada aunimetuse Tartu kultuurikandja 2013 võimalikud saajad. Tiitliga kaasneb preemia neile isikutele ja kollektiividele, kes on mullu eriti märkimisväärselt edendanud Tartu kultuurielu.

Komisjoni otsusega pandi nominentidena kirja sündmused, isikud ja kooslused kümnes kategoorias.

Aasta kultuurisündmuse kategoorias on võimalikud tiitlisaajad öölaulupidu «Järjepidevus», Tartumaa tantsupidu «Püha» ja Valdur Mikita teos «Lingvistiline mets».

Aasta teose looja kategoorias on nominendid kunstnik Anne Rudanovski, tänavakunstnik Edward von Lõngus, helilooja ja näitleja Ardo Ran Varres ning aasta kutselise koosluse kategoorias trükimuuseum koos paberimuuseumiga, kunstnike rühmitis Kursi Koolkond ja Tartu linnamuuseum.

Aasta harrastuslike koosluste hulgas on võimalikud tiitlisaajad tantsupeo «Püha» korraldustiim, orkester Big Band Tartu ja Tartu üliõpilasteater ning aasta rahvakultuurikandja kategoorias dirigent Triin Koch, üliõpilasteatri kunstiline juht Kalev Kudu ja Tartu Jaani kiriku muusikajuht Elke Unt.

Aasta noore kultuurikandja kategoorias kandideerivad luuletaja Maarja Pärtna, muusik Argo Vals ja kunstnik Sirje Joala alias Sirla.

Aasta kultuurikorraldaja kategoorias on nominendid Eesti heliloojate festivali, Mailaulu ja Tornimuusika eestvedaja Juhani Jaeger, Genialistide klubi programmijuht Ahto Külvet ning näituse «I Eesti Vabariigi klaver» korraldaja Alo Põldmäe.

Aasta kultuurikajastaja kategoorias võivad kultuurikandja tiitli saada Klassikaraadio ja Vikerraadio kultuurisaadete toimetaja Hedvig Lätt, teatrikriitik Põim Kama ja kunstikriitik Krista Piirimäe ning aasta uustulnuka kategoorias Hullu Teadlase kabinet, linnafestival UIT ning kogukonna- ja kultuuriaed Uus õu, aga samuti ansambel Wilhelm.

Aasta kultuurisõbraliku ettevõtte kategoorias on nominentidena kirja pandud Tartu Jazzklubi kodu Ülikooli kohvik, Uue õue toetaja osaühing Je-melle ehk Multšimees ning Vanemuise näitlejaid stipendiumiga toetanud hotell London.

Tänavu laekus Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonnale Tartu kultuurikandja aunimetuse määramiseks 114 esildist.

Tänutseremoonia

• Aunimetuse Tartu kultuurikandja 2013 saajad avalikustatakse 17. veebruaril.

• Tänutseremoonia korraldab linnavalitsuse kultuuriosakonna kultuuriteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles