Ekraani kino ümbritsev parkla muutus tasuliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Ekraan ümbruses tuleb arvestada tasulise parkimisega. Seansile minekuks võib tasuta parkida kuni kolm tundi.
Kino Ekraan ümbruses tuleb arvestada tasulise parkimisega. Seansile minekuks võib tasuta parkida kuni kolm tundi. Foto: Kristjan Teedema

Eelmise aasta lõpust tuleb kino Ekraan territooriumil parkijatel lunastada parkimispilet. Kino põhjendab muudatust sooviga tagada oma klientidele piisavalt parkimisruumi.

Ekraani parkimisplatsi haldava OÜ Ühisteenistuste Tartu regiooni juhi Juta Karjase sõnul tehti parkimine tasuliseks eesmärgiga pakkuda tasuta parkimist vaid kinolistele. «Esimesed 15 minutit parkimist on tasuta kõigile kasutajatele. Edasi on tund parkimist üks euro,» ütles ta.

Forum Cinemase kinode juht Kristo Mägi kinnitas, et parkimiskorraldust muudeti puhtalt klientide huvides. «Et kino ümbrus oli siiani piirkonna ainus ala, kus ei kehtinud parkimistasu, siis kasutasid tasuta parkimise võimalust siin paljud ümberkaudsete asutuste töötajad ja kohalikud elanikud,» rääkis ta.

Kolm tundi tasuta

Mägi sõnul kurtsid kinno tulnud parkimiskohtade puudumise üle ja tihtilugu tuli neil ümbruskonnast leida tasulise parkimise võimalus. Lisaks oli sageli kino teenindavaile sõidukeile ligipääs isegi seanssidevälisel ajal takistatud.

Kinno tulijale on kolm tundi parkimist tasuta. Tasuta parkimise õiguse saamiseks peab ta sisestama kino fuajees asuvas parkimisautomaadis auto registreerimisnumbri, pärast seda võib ta otse ilma auto juurde naasmata minna filmi nautima.

Kino kõrval pole küll silti, mis tutvustaks klientidele võimalust tasuta parkida seansil viibimise ajal, kuid vastava teabe saab huviline kino teenindajatelt. «Soovime lihtsalt tagada, et kinokülastajale sisaldaks kinopileti hind ka mugavat tasuta parkimise võimalust kino territooriumil,» lisas Mägi.

Need linlased, kes soovivad siiski tasulise parkla võimalust kasutada, saavad parkimise eest maksta mobiili teel (parkimisala P54). Praegu kehtiva hinnakirja alusel on parkimistasu üks euro tund ja neli eurot kalendripäev.

Tehniline viga

Võrreldes teiste OÜ Ühisteenuste hallatavate parkimisplatsidega on kino Ekraan oma üks kallimaid. Näiteks kesklinna südames asuva Lai 30 parkla päevahind on 1,6 eurot.

Selle nädala alguseni oli kino kodulehel ja parkimissildil info, et parkimise eest tuleb maksta koguni neli eurot tunnis. OÜ Ühisteenuste esindaja sõnul oli see tehniline viga ning tegelik parkimistasu oli ikkagi neli korda väiksem.

Pärast Tartu Postimehe päringut tehti ka vastav muudatus ja nüüd näevad kinolised õigeid hindu.

Tartu teises kinos Cinamonis maksab klientide parkimine vastavalt Europargi hinnakirjale Tasku keskuse parkimismajas alates teisest tunnist 0,7 eurot. Esimene tund on tasuta.

Mathis Bogens on Tartu ülikooli ajakirjandusmagistrant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles