Jõgevamaal avastati salasigarette ja -alkoholi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid.
Salasigaretid. Foto: Maksu- ja tolliamet

Jaanuari lõpus avastas maksu- ja tolliamet laiahaardelise konrtrollaktsiooni käigus Jõgevamaal ohtralt salasigarette, piirituselõhnalist vedelikku ning Eesti maksumärkideta salaalkoholi

Jaanuarikuu lõpus korraldas maksu- ja tolliamet ühes Põltsamaa konstaablijaoskonnaga laiahaardelise kontrollaktsiooni salakaubaäritsejate väljaselgitamiseks, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Varasemalt saadud info pinnalt viidi läbi mitmeid läbiotsimisi ning võeti ära umbes 154 000 salasigaretti, ligikaudu 89 liitrit piirituselõhnalist vedelikku ja umbes 200 liitrit Eesti maksumärkideta salaalkoholi. Äravõetud kauba edasimüümisel oleks riigil jäänud saamata 20 000 eurot.

Põltsamaa konstaablijaoskonna piirkonnavanem Üllar Sõmera ütles, et riigil saamata jäänud tulu on väike lõiv selle kõrval, mida maksavad inimesed salaalkoholi tarvitades oma tervise arvelt. Selles osas on politseinikud ja maksuametnikud endiselt seismas selle eest, et peatada salakaubaga äritsejate tegevus ning tagada seeläbi oma kogukonnale parem elukvaliteet.

«Korrakaitsjate kõrval on aga salaalkoholi leviku piiramisel oluline panus tervel kogukonnal. Kui ei ole nõudlust ebakvaliteetse kauba järgi, kaovad ka selle pakkujad.  Salaalkoholi ostjal ei ole tegelikult garantiid selles osas, mida talle õigupoolest tarbimiseks pakutakse. Salaalkoholi etanoolisisaldus on väga kõikuv ja selles on piisavalt palju tervisele kahjulikke aineid, mille pikemas perspektiivis tarvitamine on igati eluohtlik,» kirjeldas Sõmera.

Kõigil, kel on infot võimalikest salakauba  müügikohtadest, palub politsei sellest teatada kohalikule konstaablile või politsei numbril 110. Vajadusel tagatakse teataja anonüümsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles