Endine abilinnapea naaseb Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sasi
Jüri Sasi Foto: Sille Annuk

Tartu endine haridus- ja kultuuriala abilinnapea Jüri Sasi, kes töötab praegu Narva kutseõppekeskuse direktorina, asub uuest nädalast taas tööle Tartus.

Abilinnapeakohalt otsustas Sasi end taandada 2011. aasta kevade hakul, mil tema alluvuses töötanud linna haridusosakonnas puhkes rahaskandaal. 2012. aasta augustis asus ta juhtima Narva kutseõppekeskust, kus ta töötab selle nädala lõpuni. Uuest nädalast asub ta tööle haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhatajana, kuhu ta valiti konkursiga.

«Enne juhtisin ühte kooli, nüüd saab neid olema 30.» Narva kutseõppekeskus annab haridust 29 erialal. Koolis õpib 1052 õpilast.

Narvast lahkuda on kahju, tunnistas Sasi. «Olen siin päris hästi kohanenud, leidnud koostööpartnereid ja sõpru,» rääkis ta. Häid kontakte on tekkinud nii linnavalitsuses, tööandjate juures kui kogukonnas. Ka Tartust Narva tööle käimist ei pidanud ta raskeks. Üksnes talvel tuisuga on see ebameeldiv.

Mantlipärijat Narva Sasi veel leidnud ei ole, kuid see töö seisab ees juba uues ametis. Lisaks sellele ülesandele seisab uues ametis ees raske töö koolivõrguga. «Õpilaste arv väheneb veel vähemalt üheksa aastat,» tõdes Sasi. Selle aja jooksul tuleb aga koos üldhariduskoolidega väga tõsiselt koolivõrk üle vaadata. «Õpilaste pärast üksteisega võistelda pole mõtet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles