Peipsile lükati sisse uisumaratoni rada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiakomitee kingitud uiskudest rõõmu tundmiseks on vaja ära oodata õige talv.
Olümpiakomitee kingitud uiskudest rõõmu tundmiseks on vaja ära oodata õige talv. Foto: Elmo Riig

Täna hommikul lükkas traktor õhukese lumekihiga kaetud Peipsi järvele sisse Kalevipoja uisumaratoni raja ning korraldajad lubavad uisusõpru sinna ka treenima. Maraton ise peetakse 1. märtsil.

Ring tuli praegu 5200 meetri pikkune ja jääolud on paljulubavad, kinnitas Kasepää valla ehitus- ja keskkonnaspetsialist Ilari Domaškin. «Valisime koha, kus poleks pragusid ja lahvandusi,» märkis ta. Seetõttu ei asu rada ka vallamaja juures nagu algselt plaanis oli, vaid veidi maad Omedu suunas.

Rada otsustati praegu ära teha, sest kui ilm läheb sulale, muutub raja ettevalmistamine raskemaks. Liiatigi võib sula lahti lükatud rada hoopis parandada. Ning kui uuesti külmaks läheb, kasvab lumeta jääkiht paremini, et seda saaks juba raskema rajatehnikada töödelda.

Domaškin juhtis uisusõprade tähelepanu ka sellele, et uisumaratonile saab sel aastal end kirja panna uues portaalis: Sportos.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles