Lähipäevil algab Tartu vana kaubamaja lammutamine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vanas kaubamaja ümber paigaldati esmaspäeval piirdeaedasid. Peagi algab ka lammutamine.
Tartu vanas kaubamaja ümber paigaldati esmaspäeval piirdeaedasid. Peagi algab ka lammutamine. Foto: Margus Ansu

Eile piirati Tartus vana kaubamaja ümbrus aedadega. Lähipäevil algab ka lammutamine, kinnitasid aedu paigaldanud töömehed.

Mullu maikuus andis Tartu linnavalitsus load Riia 2, 2a ja Aleksandri 2 kinnistutel paiknevate hoonete lammutamiseks. Aasta lõpus lõpetasid kaubamajas tegustenud ärid ning kolisid välja. Eile viidi majast Eesti Rahva Muuseumisse Elmar Kitse kuivmaalitehnikas pannoo. Nüüd peaks kõik väärtuslik olema hoonetest ära viidud ning lõhkumine võib alata.

Tartu tarbijate kooperatiiv plaanib alale rajada suuremahulise ärihoone. Uus keskus saab erinevates osades viis kuni kaheksa korrust.

Hoonet lammutama hakkab Purustaja OÜ. Tööd on plaanis veebruarist aprillini.

Lammutamistööde käigus transporditakse objektilt minema ligi 10 000 tonni ehitusjäätmeid ning plats valmistatakse ette järgnevateks pinnasetöödeks. Objektil hakkab korraga töötama kaks lammutusekskavaatorit, kinnitas Purustaja OÜ oma teates.

Et kõik kulgeks ohutult, suletakse veebruari lõpus lühiajaliselt kõnniteed Riia ja Aleksandri tänava ääres. Sellest teavitatakse linnaelanikke täiendavalt. Bussipeatusi ei ole esialgse kava kohaselt plaanis liigutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles