Mai lõpeb lauluga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genialistide Klubi sisekujunduses kasutuselolev grafiti.
Genialistide Klubi sisekujunduses kasutuselolev grafiti. Foto: Sille Annuk / Postimees

Autorilaulude festival täidab uute korraldajate hoole all laupäeval õhtupoolikust varavalgeni Genklubi. Arhailised laulud kõlavad samal ajal ja ka järgmisel päeval Rotalia majas.


Seitsmes Mailaul toob kuulajate ette nii tuntud ja tunnustatud vanu tegijaid kui ka noori hääli Tartust, Tallinnast, Viljandist, Soomest ja Rootsist.

Festivali korraldajad Põim Kama ja Keiu Virro loodavad pakkuda huvitavamat, mitmekesisemat ja publikusõbralikumat festivali kui kunagi varem. Nad teevad ka suure kummarduse kõigi esinejate ees, kes on hea ürituse edasikestmisele igal võimalikul moel kaasa aidanud.

«Õnneks on esinejad siiski asjast huvitatud ja enamus on nõus neil rasketel aegadel ka ilma esinemistasuta läbi ajama,» märkis Põim Kama.

Mailaulu päevane programm algab kell 18 ja öine kell 24.Laupäev on ka ühe teise laulmisel põhineva festivali avapäev: arhailist muusikat pakkuv Regiöö toimub 29. mail (algus kell 18) ja 30. mail (algus kell 14) korporatsiooni Rotalia majas.

Veebisaidi www.tartu.ee/regioo andmeil on kavas pärimusmuusika ansambleid meilt ja mujalt ning improvisatsioone regilaulu teemadel jätkub ka öötundideks. Mulluse Regiöö teemaks oli müütiline laul Tähemõrsjast, tänavu on tähelepanu keskmes Kuldnaine.

Kas kaks festivali ühel ajal teineteist ei sega? «Need üritused pigem toetavad ja täiendavad teineteist,» ütles Kama. «Regiöö on tore ja tänuväärt üritus, kuid liigset publiku kattumist ma Mailaulu muutunud formaadi tõttu ei näe. Ja on ju hea, kui inimestel on võimalus valida. Tartus tuleb tore nädalavahetus.»

Kaks festivali

• Autorilaulufestival Mailaul on 29. mail Tartus Genialistide klubis (Lai 37 taga).

• Arhailise muusika festival Regiöö on 29. ja 30. mail Tartus Rotalia majas (Tähe 3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles