Talvised ratturid kipuvad külmarohuga patustama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur.
Jalgrattur. Foto: Caro / Scanpix

Ehkki väljas on pakane ja eilne jäide muutis tänavad ülilibedaks, ei taha osa rattureid endiselt oma sõiduvahendist loobuda. Pedaalitakse uljalt mööda kõnniteid ja tänavaid ning et kõik see liiga hirmus ei tunduks, võtab mõni julgustuseks enne sõitma minekut ka lõuatäie külmarohtu.

Lõuna prefektuuri avariiteenistuse vanem Kaido Iste tõdes, et kui sageli räägitakse joobes autojuhtidest, siis pea sama tihti tekitavad liikluses ohtlikke olukordi ka alkoholi tarvitanud ratturid. «Nii mõnigi rattur eeldab eksikombel, et pedaalitallajatele on lubatud kuitahes suur joove,» rääkis ta politsei tähelepanekutest.

Ta lisas, et rattaõnnetuste puhul lasub suurem oht alati kergliiklejal, kuna teda ei kaitse sõiduautoga kokku põrgates metallkonstruktsioon, turvavöö ja turvapadjad. Ratturi võimalused vigastustest pääseda või neid leevendada sõltuvad ettevaatlikkusest ja reaktsioonivõimest, tema nähtavusest aga ka kiivrist, mida paljud pähe panna ei taha.

Liiklusseadusest tulenevalt võib joobes ratturile määrata rahatrahvi kuni 40 eurot. Kui rattur tekitab oma sõiduga liiklusohtliku olukorra, milles keegi saab viga või tekib varaline kahju, ulatub karistus juba 400 euroni.

25. jaanuaril kella 15 ajal teatati politseile, et Riia ja Turu ristmikul on vigastada saanud 26-aastane jalgrattur. Mees ise ei osanud paraku öelda, mis asjaoludel ta kukkus ega mäletanud sedagi, kas ta kukkus rattaga sõites või seda lükates.

Raskes joobes mehele anti esmaabi ja lubati kodusele ravile. Pisut paranenuna arvas jalgrattur, et jalakäija astus talle ette ja siis ta kukkus. Politsei uurib juhtunu asjaolusid ja püüab juhtunu kohta saada selgitust linna turvakaamera salvestustest. Kui keegi juhtus seda õnnetust pealt nägema ja oskab anda infot, mis aitaks asjaolusid täpsustada, palutakse sellest teada anda politsei telefonidel 730 8814 või 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles