Pildid ja video: saunamaratoni möll ja melu Otepää ümbruses

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna talvepealinnas peetud arvult viies saunamaraton võtab üha suuremaid mõõtmeid. Sellel lõi tänavu kaasa juba 180 võistkonda, kusjuures 15 neist tulid välismaalt.

Et osalejaid kogunes väga palju, anti stardipaigas, Pühajärve spaas 10-minutiliste vahedega kokku seitse starti. Esimene saun võeti ette kohe spaas. Sealt saadi kaart ümbruskonnas avatud saunadega ning edasi suundus iga võistkond juba oma transpordi ja taktikaga otepäälaste kuumaks köetud saunu otsima.

Marguse puhkekeskuses asus saun järve ääres ning sinna pääsemiseks tuli joosta järsust nõlvast alla. Nii mõnigi napis riietuses saunaline kaotas suure tormamisega tasakaalu ning kelgutas poolpaljal tagumikul. Sauna kütnud pererahvas rõõmustas, et nende juures saab teha mitut asja korraga - kelgutada ja saunatada.

Kokku oli saunamaratoonarite käsutuses 20 sauna. Pea kõik osalejad püüdsid ära käia juba kahel korral maratoni parimaks saunaks valitud Veski saunas, kus leil oli ka täna traditsiooniliselt kuum ning vesi tundus jääaugus märksa soojem kui teistes kohtades.

Koos eestlastega võtsid saunamaratonil üksteisega mõõtu lätlased, sakslased, venelased, rootslane, prantslased, ameeriklased, soomlased, inglased, austraallane ja mehhiklane. Üritusel osales ka USA suursaatkonna võistkond eesotsas suursaadik Jeffrey Leviniga. Viimane kinnitas Tartu Postimehele, et on Eestis elades käinud päris palju saunas. Jääaugus küll mitte, kuid kui meeskonnal tarvis, läheb ta ka külma vette.

Saksamaalt tulnud meeskond kinnitas omakorda, et nägid mullusest saunamaratonist uudist internetis ning otsustasid sellega tänavu liituda. Saksamaal käiakse tihti sõpradega koos saunas, ent nii mitut sauna ühe päevaga ei saavat võtta kusagil.

Ka kõik teised osalejad olid üritusest vaimustuses. Üksteisesse suhtuti sõbralikult ning kui ka mõne konkureeriva võistkonna liige lumele selili prantsatas, aidati ta ilusti püsti.

Finišeeruti Kääriku spordikeskuses. Kella 17.30 paiku loeti kokku, kui mitu sauna võistkonnad läbi on käinud. Kõigil neljaliikmelistel võistkondadel tuli iga sauna laval leili võtta vähemalt kolm minutit. Lisapunkte andis jääaugus käimine. Võitis see, kel enim saunu läbitud.

Kiireim võiskond läbis kõik saunad ja kogu maratoni kahe tunni ja 29 minutiga. Esikoha pälvinud meeste võistkond kandis pealkirja «Reeliikvia». Teise koha said mullused võitjad «Lämma naasõ» ajaga 2.32. Kolmandale kohale tuli võistkond «Lusikas» ajaga 2.36.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles