Uisud kipuvad poodidest otsa saama

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse A & T Sport müügispetsialist Kristjan Külm proovis jalga Salomini sidemetega Zandstra uisuraudu ja ütles, et ülikerget rauda saapa küljes ei tunnegi.
Kaupluse A & T Sport müügispetsialist Kristjan Külm proovis jalga Salomini sidemetega Zandstra uisuraudu ja ütles, et ülikerget rauda saapa küljes ei tunnegi. Foto: Margus Ansu

Paari nädalaga on spordi- ja matkapoed müünud uiske vähemalt kaks korda enam, kui müüsid kogu eelmise talvega. Paljudes poodides olid uisud eilseks päris otsas või oli jäänud kesine valik suurusi.

Tartus Lõunakeskuses tegutseva kaupluse Matkasport klienditeenindaja Tuuli Land nentis eile pärastlõunal, et kohe pole võimalik saada ainsatki paari pikaraualisi matkauiske.

«Loodame, et tuleb laupäeval juurde. Soomest tellitakse,» ütles Land.

Tema sõnul on muist tellitud uiske juba kunde nimesildigi külge saanud, kuid uus uisupartii on siiski mõningase varuga. Matkaspordi viis kauplust on müünud sel talvel Eestis kokku 48 paari matkauiske, mullu müüdi hooaja lõpuks 21 paari. Matkaspordi Tartu poest on viimase paari nädalaga ostetud 15 uisupaari.

Uiske tuleb oodata

Tartus nelja ning Eestis kokku 21 poodi pidava Sportlandi välisosakonna mänedžer Dmitri Smirnov nentis, et uisumüük on varasemate aastatega võrreldes väga edukas.

Smirnovi sõnul on neli Sportlandi Tartu poodi kokku müünud eelmistel talvedel sadakond uisupaari. Sel hooajal on siin müüdud juba 248 paari uiske ehk peaaegu sama palju, kui Sportlandi kõik poed tavalisel talihooajal kokku.

Ainuüksi Lõunakeskuse Sportlandi arvele on sel talvel kogunenud 160 uisupaari müük. Enim lähevad kaubaks naiste iluuisud, järgnevad hokiuisud ja tellitava suurusega lasteuisud. Smirnovi sõnul on paljud suurusnumbrid läbi müüdud, kuid Sportland katsub lüngad lisatellimusega kiiresti täita. «Loodame, et nädalaga saame korraliku portsu Norrast juurde,» lausus ta.

Smirnovi sõnul raskendab uiskude juurdetellimist tõik, et hiilgav uisutalv on ka Lätis. Ta tunnistas, et suure hurraaga uiske lattu kuhjama Sportland ka ei torma, sest kevad pole enam mägede taga.

Tartus kaht kauplust pidava Rademari teenindaja Aare Sõber ütles, et suured tühimikud Lõunakeskuse Rademari uisuriiuleile tekkisid läinud nädalavahetusel. Korraga olid otsas nii iluuiskude põhinumbrid 38 ja 39 kui ka hokiuisud vahemikus 43–46.

Sõber ütles, et kui kunde täna Tartu Rademarist sobivat uisupaari ei leia, peaks olema võimalik see tellida teisipäevaks või hiljemalt reedeks.

Matkauiske lisaks

Harrastajaile mõeldud hoki- ja iluuiske võib Tartu kauplustest saada umbes 50 euro eest või mõne euro võrra odavamaltki. Matkauiskude hinnad algavad 60 eurost, kuid kipuvad olema enamasti 150 eurot ja üle selle.

«Matkauiskude teema on praegu eriti kõva,» sedastas Sõbra Selveriga samas majas tegutseva kaupluse A & T Sport juhataja Kai Silla.

A & T Tartu poele on uisud olnud varem tõeline nišikaup. Nüüd paari nädalaga ostetud juba mitukümmend paari. Nädala lõpuks tellis Silla juurde kümme paari matkauiske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles